Supervulkaner og digre dinosaurer (Innbundet)

den kjempestore boka om Norges kjempelange historie

Forfatter:

Sigbjørn Lilleeng (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 94
Illustratør: Lilleeng, Sigbjørn
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203265358
Alder: 6 - 9
Omtale Supervulkaner og digre dinosaurer
Se opp for dinosaurer, monsterøgler og ullhårede mammuter i denne fortellingen om Norges forunderlige forhistorie.


Bli med tidsmaskinen tilbake til Norges fjerne og frodige forhistorie. Les mer om hvordan supervulkaner sprutet lava over Oslo eller om skumle monsterøgler store som busser som svømte rundt i havene våre. Denne boken gir deg en lettfattelig oversikt over Norges forhistorie. Visste du for eksempel at landet vårt har ligget ved ekvator? Eller at verdens dypeste funn av en dinosaur er gjort i Norge?


Reidar Müller er geolog og en erfaren formidler av Norges forhistorie. I denne boka forteller han på en underholdende om alt som er spennende å vite om hvordan landet ble til. Boka er rikt illustrert av tegneserieskaper Sigbjørn Lilleeng, og er en perfekt gavebok til den vitebegjærlige leseren


«Gjør gråstein til gull. (...) Kan det stemme at årets beste sakprosa for barn er en fortelling om stein? Svaret er et rungende ja! Boka er en opplevelsesreise som anbefales alle med et snev av interesse for artenes opprinnelse, forhistoriske dyr, vulkaner, dinosaurer, istid, livet i havet, klodens historie. Kort sagt en fulltreffer av en faktabok.» Maja Troberg Djuve, Dagbladet (Terningkast 6)


«Dette er kunnskap formidlet på en morsom og troverdig måte. Den kan brukes til å tilegne seg funfacts man kan brife med, eller kan leses mer seriøst som et oppslagsverk. ... inviterende å dykke inn i». og Anne Cathrine Straume, NRK


«En slags illustrert bibel om Norges geologi. (...) Åtteåringen lar seg engasjere på sengekanten. Boka er kjempestor og fargerik. Språket er dagligdags med metaforer som fungerer (...) Guttungen insisterer på at her må vi lese alt - ikke bare hoppe mellom de fristende faktaboksene». Geo365 -anmeldt av geolog Øyvind Engen (44) og Leif (8)

Til toppen

Flere bøker av Reidar Müller: