Ulvehunger (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 281
Forlag: Omnipax
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ulvehunger
ISBN/EAN: 9788283152036
Alder: 12 - 16
Omtale Ulvehunger
I romanen følger vi Vuk fra han er fjorten år til andre verdenskrig tar slutt fire år seinere. Det er en brutal fortelling om en lite omtalt del av norsk krigshistorie. Den handler om to brødre, om synet på menneskeverd, hva unntakstilstander gjør med mennesker, og hva man er i stand til å gjøre under ekstreme forhold. Romanen er basert på virkelige hendelser.

I april 1941 ble Jugoslavia angrepet av Tyskland, Italia og Ungarn. Dårlig utstyrt, og tvunget til å forsvare seg på flere kanter, måtte Den Jugoslaviske Kongelige Hæren gi tapt etter elleve dager. Det oppsto raskt lokale motstandsgrupper, men nazistene slo hardt ned på dem. I juni 1942 kom de første jugoslaviske krigsfangene til Norge. De endte opp i leirer i Nord-Norge og Trøndelag. Vuk kunne vært en av dem. Fra 14 år og oppover.

NOMINERT TIL DEBUTANTPRISEN -- KULTURDEPARTEMENTETS PRISER FOR BARNE- OG UNGDOMSBØKER -
«En sterk debut som forener litterær kvalitet med en viktig påminnelse om nazismens barbariske menneskesyn.» KUD-juryen

«Boken skildrer krigens groteske forhold og en ung, homofil gutts kamp for hevn. Den er sanselig og intens, nærmest dirrende av undertrykte følelser [...] en interessant fortelling om et lite belyst område av norsk krigshistorie.» Karen Frøsland Nystøyl, Periskop.no

Til toppen