Uppsa (Innbundet)

Forfatter:

Hilde Hodnefjeld (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 44
Illustratør: Hodnefjeld, Hilde
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205543218
Alder: 3 - 6
Omtale Uppsa
«Årets klokeste høytlesningsbok» Når speilet knuser, blir pappa sint. Når jeg søler med melken, blir pappa sint. Han blir alltid sint! Men det er jo ikke min skyld. Det er fuglen som får meg til å gjøre det.Hilde Hodnefjeld har skrevet og tegnet en historie om hvor vondt det er å få kjeft, særlig når du ikke gjorde det med vilje. Uppsa handler om å finne ut av hvordan man kan leve med en ulykkesfugl på skulderen. Vinner av Kritikerprisen. Fra juryens tale:   
«Det er fint å lese bøker som er klokere enn en selv. Uppsa sier noe viktig om forholdet mellom foreldre og barn og er en doktorgrad i empati Vinner av bildebokprisen i Kulturdepartementets barne- og ungdomsbokpris. Fra nominasjonsjuryens begrunnelse:
«Fortellingen blir presentert gjennom en utsøkt bruk av bildebokmediets virkemidler, hvor verbalteksten er passe knapp og samspiller fint med bildene. Dette er ei fortelling som både barn og voksne kan kjenne seg igjen i.»«Hilde Hodnefjelds bok har forutsetninger for å bli en bok man husker.» Morten Olsen Haugen, Aftenposten«Denne boka er så absolutt verdt en lesestund med en liten en i armkroken.» Shana Fevang Mathai, NRK«Med et vellykket konsept i bunn og en sinnrik bruk av virkemidler har Hilde Hodnefjeld laget en perle av en bok. Uppsa blir man både klok og glad av å lese.» Egon Låstad, Barnebokkritikk«Årets klokeste høytlesningsbok» Kristine Isaksen, VG - TERNINGKAST 6!

Til toppen

Flere bøker av Hilde Hodnefjeld: