Alt jeg skylder deg er juling (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 184
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205512665
Alder: 12 - 16
Omtale Alt jeg skylder deg er juling
En knyttneve av en roman. Jeg knocker ikke ned gamle folk. Jeg slår ikke jenter, barn eller hunder. Ikke handikappede, kortvokste eller feiginger som aldri slår tilbake heller. Jeg kliner ikke til folk som ikke fortjener det. Ikke slår jeg fordi jeg er full eller har kjørt i meg dop. Jeg slår ikke bare for å slå. Jeg slår ikke engang alle som fortjener det. Og jeg sparker ikke folk i hodet når de allerede ligger på bakken og ynker seg.Men jeg slåss.Møt Herman. Han som har sårskorper på knokene. Og som nekter å si unnskyld.Møt Silje. Hun som har laget en helt spesiell navneliste.Er det ikke på tide at noen tar igjen? Nominert til Kritikerprisen 2019. Fra juryens begrunnelse:
«Svingens bok er mørk og urovekkende, nyansert og tankevekkende, utført i korthogde setninger som speiler hovedpersonens språk og væremåte.» «Sjekk ut denne!» 
Camilla Norli, Ukens boktips i VG «Sårt, salt og søtt i Arne Svingens sterkeste.»
Morten Olsen Haugen, Aftenposten «Allerede første setning vitner om at Arne Svingen skal slå hardt denne gangen. «Alt jeg skylder deg er juling» er ikke hans første bok om frustrert ungdom. Men det er en av hans beste.»
Anne Cathrine Straume, NRK «Ei bok som er viktig ikke bare fordi den er drivende godt skrevet. ... Hvis du vil prøve å forstå hva som foregår oppi hodet til en av disse muskelbuntene som gjør natta utrygg, kan du begynne med Arne Svingens nye bok.»
Marianne Lystrup, Vårt Land  «Arne Svingen slår et drøyt slag for utsatt og aggressiv ungdom.»
5 hjerter
Guri Fjeldberg, Bergens Tidene «Arne Svingen flytter blikket fra offer til overgriper i det som må være en av hans sterkeste ungdomsromaner hittil.» 
Marius Emanuelsen, barnebokkritikk.no «Arne Svingen gir leserne et innblikk i unge voldsmenns tanker og følelser, både på godt og vondt.» 
Heidi Delås, Sandefjords Blad  

Til toppen

Andre utgaver

Alt jeg skylder deg er juling
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Arne Svingen: