Camorraland (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202316228
Omtale Camorraland

Et skremmende bilde av mafiaen

Boken viser et skremmende bilde av den italienske mafiaen som et system som infiltrerer alt og alle i samfunnet, fra de små hverdagslige hendelsene til de større verdensomspennende forretningene, fra gateplan til politikere, og fra Napoli til Norge.

Mariangela Cacace gir en unik framstilling av Italias største mafiaorganisasjon, nemlig den napolitanske mafiaen, Camorra. Forfatteren har napolitansk far og norsk mor, og har bodd flere år i Napoli. Hun har altså inngående kjennskap til samfunnet og mentaliteten både i Italia og Norge. I boken skildrer hun hvordan og hvorfor Camorra i flere hundre år har kontrollert og styrt Napoli og andre byer i Italia. Men også hvordan mafiaen har spredd seg til resten av Europa og verden. Hun trekker paralleller til det norske samfunnet, og lar på den måten leseren forstå hvorfor mafiakulturen har befestet seg i napolitanernes liv.

Boken bygger på et modig og omfattende researcharbeid, og inneholder møter og intervjuer med blant camorister, politimenn og journalister, samt politikere som forteller om camorras infiltrasjon i politikken. Hun har vært i Albania og intervjuet aktører innen våpensmuglingen organisert av Camorra, i Montenegro har hun undersøkt Camorras samarbeid med myndighetene om ulovlig sigarettsmugling. Hun har også intervjuet norske tørrfiskeksportører, som hvert år blir frastjålet tørrfisk for titalls millioner kroner av Camorra, samt sjåfører for de samme eksportørene, som er blitt gasset ned og ranet av camorister.

Til toppen

Flere bøker av Mariangela Di Fiore: