De syv søstre (Innbundet)

Serie: De syv søstre 1

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

De syv søstre er første bok i det som skal bli en serie på syv fortellinger fra Lucinda Riley. Roman tar forfatteren oss med til vakre og varme Rio de Janeiro, der vi får rikelig med både romantikk og dramatikk i eventyrlige omgivelser.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 544
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Seven Sisters
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
Serie: De syv søstre
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202444969
Omtale De syv søstre

Storslått og spennende drama fra Brasil


De syv søstre er første bok i det som skal bli en serie på syv fortellinger fra Lucinda Riley. Roman tar forfatteren oss med til vakre og varme Rio de Janeiro, der vi får rikelig med både romantikk og dramatikk i eventyrlige omgivelser.

I Lucinda Rileys nye, store prosjekt handler det blant annet om å finne tilbake til sine røtter. Idet romanen begynner er Maia D'Apliése og hennes fem søstre samlet i barndomshjemmet Atlantis, et vakkert og tilbaketrukket slott ved Genèvesjøen. De har akkurat fått vite at deres elskede far, den sky mangemillionæren som de bare kaller Pa Salt, er død. Maia og søstrene hennes ble alle adoptert av Pa Salt som spedbarn, og de vet ingenting om hvor de egentlig kommer fra.

Ledetråder
Alle jentene er svært forskjellige både når det gjelder utseende og personlighet, og Maia er den litt forsiktige og omsorgsfulle søsteren som har valgt å bli boende i barndomshjemmet. Hun er svært språkmektig og jobber som oversetter. Nå viser det seg at Pa Salt har etterlatt et spor til hver av søstrene som skal lede dem tilbake til deres opprinnelige opphav. Maias ledetråd fører henne til den andre siden av kloden, til et forfallent herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil.

Ut i verden
I Rio i 1927, under byens storhetstid, har Izabela Bonifacios far ambisjoner om at datteren skal giftes inn i aristokratiet. Faren har bygget seg opp en formue gjennom kaffeproduksjon, men har likevel komplekser for ikke å være «fin» nok. Izabela er ikke særlig begeistret for mannen som faren hennes har utpekt, men ønsker samtidig å være lojal mot ham.

Samtidig er arkitekten Heitor da Silva Costa i gang med det som skal bli den berømte Kristusstatuen, og han skal snart reise til Paris for å finne den rette skulptøren til å fullføre hans store visjon. Den lidenskapelige Izabela lengter etter å se verden, og hun klarer å overbevise faren om å la henne få lov til å følge med arkitekten og hans familie til Europa før hun gifter seg.

I Paris, i det livlige kunstnermiljøet, møter hun den unge og ambisiøse skulptøren Laurent Brouilly. Dermed vet hun også at livet aldri kommer til å bli det samme igjen.

Kunstreise
Lucinda Riley maler et fascinerende og troverdig bilde av livet i Paris og Rio de Janeiro på 1920-tallet, og skaper karakterer som du blir så glad i at du føler at de er dine personlige venner. Maias jakt på sin brasilianske familie blir både en pageturner og en vakker kjærlighetsroman i perfekte omgivelser ved Ipanema Beach.

Samtidig får vi ta del i både historiske begivenheter og lærer en del av kunsthistorien å kjenne. Tilblivelsen av Kristusstatuen, som rager over Rio og er kåret til et av verdens moderne underverker, er i seg selv et fantastisk drama. Også her viser Lucinda Riley en helt spesiell evne til både å skape en spennende fortelling og formidle kunnskap på en engasjerende måte. Det er betryggende å vite at hun har lovet å forsyne oss med gode historier i mange år framover, og den som venter på en ny bok fra Lucinda Riley, venter alltid på noe godt!

Til toppen

Andre utgaver

De syv søstre
Bokmål Ebok 2015
De syv søstre
Bokmål Lydbok MP3-CD 2014
De syv søstre
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
De syv søstre
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Lucinda Riley:

Anmeldelser De syv søstre

"Ja, her er smerte og hjerte nok for en bankers bestselger."
Guri Hjeltnes, VG

Til toppen

Bøker i serien