En lykkelig gift mann (Innbundet)

og andre noveller

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202675547
Omtale En lykkelig gift mann

En lykkelig gift mann og andre noveller har kjærlighet som hovedtema. Her dukker fortiden opp i skikkelsen av en russisk kvinne, en bror undrer seg over at søsteren ikke kommer i farens begravelse, en mann får livssituasjonen forandret etter et skalldyrselskap, en enke kjemper med frustrasjon og samvittighet, en lektor er utro og en eldre mann opplever sorg når et langt samliv ebber ut.

Ungdommens kritikerpris 2021

Fra juryens begrunnelse:

«Vinnerboka er lett å lese og lett å like, fordi den har troverdige og gjenkjennelige beskrivelser i et presist språk. Vi følte at alt som sto der, måtte stå der. Det var en variert bok der vi fikk innblikk i mange ulike personer og muligheter til å se ulike tema fra ulike synsvinkler. Vi fikk empati med personer som vi vanligvis ikke har empati med, og forfatteren fikk oss til å forstå hvorfor personene gjorde dumme eller gale valg.»

Havmannprisen 2021

Fra juryens begrunnelse:

«Årets prisvinner kan sies å være en forfatternes forfatter, med en langvarig produksjon som aldri har havnet øverst på bestselgerlistene. Men her blir vi presentert for en fortellerteknikk som framstår lett og selvsagt mens man leser, men som likevel overrasker underveis. Vi ble revet med fra første stund, og kan ikke sette fingeren på noe i boka som ikke fungerer. Vi tror rett og slett på det som blir fortalt. For mange lesere kan novellesamlinger virke avskrekkende, men har vi ikke vært fans fra før av, blir vi det i hvert fall nå!»

Til toppen

Andre utgaver

En lykkelig gift mann
Bokmål Ebok 2020
En lykkelig gift mann og andre noveller
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
En lykkelig gift mann
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Odd Klippenvåg: