Fest og feiring God vesak! (Innbundet)

Serie: Toktok Fest og feiring 

Forfatter:

Malgorzata Piotrowska (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 40
Illustratør: Piotrowska, Malgorzata
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: God vesak!
Serie: Toktok Fest og feiring
ISBN/EAN: 9788202548407
Læreplan: Rammeplan for barnehager 2006
Fag: Etikk, religion og filosofi, KRLE
Omtale Fest og feiring God vesak!

Vinneren av Brageprisen 2016 kategori åpen klasse: Sakprosa for barn og unge!

Ved første fullmåne i mai feirer Cuong og Chau vesak til minne om at Buddha ble født. Først feirer Cuong og Chau i tempelet. Senere skal hele familien være med på den store vesakfesten utenfor byen. Endelig drar de avgårde. Boka skildrer hvordan mange buddhister i Norge forbereder og feirer vesak.
God vesak! er en del av serien Fest og feiring. Fest og feiring består av fem bøker som viser hvordan en sentral høytid fra verdensreligionene kristendom, jødedom, islam, buddhisme og hinduisme, feires av dagens småbarnsfamilier i Norge.
Serien ble nominert til Brageprisen 2016 i kategorien Åpen klasse - sakprosa for barn.

Juryens begrunnelse:
Fest og feiring er et stort og gjennomarbeidet verk som løfter fram rikdommen i det kulturelle mangfoldet. Å fortelle om de store verdensreligionene med de største feiringene som inngangsportal er både klokt og praktisk med tanke på hverdagen i barnehager og skoler. De fem bindene er viet hver sin religion, med hver sin familie, hver sin hovedperson. De enkle historiene som faktastoffet er vevet inn i, er nøkterne, men inneholder også spenningsmomenter som er ypperlig tilpasset til de eldste barnehagebarna og de yngste skolebarna. Illustratør Piotrowska har utfoldet seg med varme farger, glade streker og komposisjoner som gjør at leseren stadig oppdager noe nytt. Bøkene fremstår estetisk som vakre overflødighetshorn med et vell av informative detaljer. Verket støtter opp om integreringsarbeid i praksis, uten at det presses på leseren. Dette kunstneriske og pedagogiske verket framstår som et resultat av et særdeles fruktbart samarbeid mellom tekstforfatter og illustratør.

Til toppen

Andre utgaver

God vesak!
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Bøker i serien