Filosofisk førstehjelp av Øyvind Kvalnes (Ebok)
Ebok

Filosofisk førstehjelp (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.53 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202745424
Omtale Filosofisk førstehjelp

I en polarisert virkelighet gir en forfatteren oss Filosofisk førstehjelp slik at vi blir bedre rustet til å samarbeide om utfordringer vi skal løse i felleskap. Vi får inspirasjon til å starte samtaler på tvers av vante skillelinjer og til å bli kjent med fremmede og deres perspektiver. Førstehjelpen kan den bidra til å løse opp i skarpe fronter og strid mellom mennesker, slik at det kan oppstå små og store samarbeidsmirakler.
Øyvind Kvalnes begynner denne boka med å fortelle en historie om hvordan han slår av en prat med grønnsakshandleren som han ofte er innom. Han lurer på hvor langt mannen bak disken er kommet i vaksinekøen? Da viser det seg at grønnsakshandlereren er vaksinemotstander. Hvordan kan man komme videre i en samtale når man i utgangspunktet står så langt fra hverandre?

Den offentlige samtalen er polarisert og algoritmene styrer oss i retning av folk som ligner oss. Det gjør at vi har fått mindre trening i å samtale med dem som tenker, snakker og oppfører seg annerledes. Samtidig står vi overfor store utfordringer som vi skal løse sammen.

Til toppen

Andre utgaver

Filosofisk førstehjelp
Bokmål Innbundet 2022
Filosofisk førstehjelp
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022
Filosofisk førstehjelp
Bokmål Heftet 2024

Flere bøker av Øyvind Kvalnes: