Fordi det er sånn (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fordi det er sånn
ISBN/EAN: 9788202211219
Omtale Fordi det er sånn

Roman for ungdom om mobbeofferets endelige hevn over plageånden gjennom mange år. En personlig fortelling fra unge menneskers felles virkelighet, holdt i et knapt språk som formidler smertens sårhet og fortvilelsens humor.

FORDI DET ER SÅNN er en ungdomsroman hvor komplekse følelser og problemstillinger kommer til uttrykk i et knapt språk. De enkle setningene tar utgangspunkt i unge menneskers virkelighet: pulten, mattetimene, rommet, musikken, bladene – det vil si disse fellesstedene unge mennesker tenker sine tanker om livet fra. Her er sårhet og fortvilelse, men også en god dose humor av typen "Jeg gir faen, ellers begynner jeg å grine".

Leif Haralds hevntokt er desperat, og det kniper med å leve opp til forbildet, den blonde helten Rahan fra bladene han kjøper på loppemarkedene – men vi følger ham med hjertebank og innlevelse. Den skeive humoren og den romantiske utgangen på historien vil tiltale ungdom. Boka er velegnet til bruk i klassesammenheng, og et flott tilbud til dem som søker lesestoff til gutter. Foreldre og pedagoger burde også lese denne romanen for sin egen skyld.

”Det gjelder å finne på ting som overrasker. Som å ta igjen. Ta igjen på en fæl måte. Mats ligger på senga. Endelig våkner han. Han har sovet veldig tungt. Han har ikke rørt seg. Jeg lurer på om han har drømt noe. Han aner ikke hva det er for noe fælt jeg pønsker på nå. Han hadde aldri klart å gjette det.” (fra FORDI DET ER SÅNN)

Til toppen

Flere bøker av Hans Petter Laberg: