Gjærbakst for alle (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202559120
Omtale Gjærbakst for alle

Vi elsker gjærbakst!

Det blir eltet og knadd, og servert rykende fersk gjærbakst i hele verden hver eneste dag. Til frokost, lunsj, middag og dessert kan du lage små og store hverdagsgleder som dufter av kjærlighet og omtanke. I boka "Gjærbakst for alle" har Marit Røttingsnes Westlie, også kjent som Fru Timian, satt sammen over 60 ulike oppskrifter du vil ha stor glede av. Du kjenner det kanskje allerede - magen har meldt seg som frivillig prøvesmaker.

Boka inneholder alle oppskrifter du trenger for å ha gode frokoster, spennende lunsjer, komplette middager og fristende desserter. I tillegg til grundige, gjennomprøvde og godt forklarte oppskrifter, får du tips og triks som kommer til nytte når noe går litt annerledes enn du hadde tenkt. Hvorfor hever ikke deigen seg? Er det bare å bytte meltype etter humør? Spiller det noen rolle hvor lenge jeg elter? Her får du gode råd for både erfarne og ferske bakere. Dessuten skriver hun litt om ulike metoder og utstyret hun bruker - hva som er viktig og hva som ikke er så nøye.

Tips!
"Vær nøye med målene. Sett bakebollen på en digital vekt når du veier... Jeg bruker bestandig vektmål og ikke litermål på mel, fordi vekt er mer nøyaktig."

Duften av fersk gjærbakst kan oppsummeres i ett ord - hygge. Når du tar den første biten kanelbolle, grovbrød, ciabatta eller fletteloff, så får du samtidig en bit tid og omtanke. Å bake er like mye håndarbeid som å strikke. Hjemmelaget er aller best. Med "Gjærbakst for alle" på kjøkkenbenken kan du skape hygge hver eneste dag. Marit har dessuten gode oppskrifter på mer enn vellykkede hveteboller og wienerbrød som er godt kjent her i Norge, hun har også bakt og laget noen nye favorittoppskrifter fra andre land, blant annet - naanbrød, focaccia, pita og pizza.

Her er det grovt, surt, søtt og salt i skjønn forening. Purker fra Halden, laup fra Trøndelag og runde svenske knekkebrød. Du finner oppskrifter som tar flere dager og andre du kan slenge sammen en hektisk hverdag. Og best av alt, følger du oppskriftene til Marit, er du garantert et vellykket resultat.

Tips!
"Les igjennom hele oppskriften før du starter, så er du sikker på at du har det du trenger."

 

Bland, kna og hvil - alle kan få det til!

 

 

Til toppen