Globalhistorie 1750-1900 (Heftet)

En sammenvevd og delt verden

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 520
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202260903
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Omtale Globalhistorie 1750-1900

En sammenvevd og delt verden

Den sentrale problemstillingen i dette globalhistoriske oversiktsverket er hvordan det gikk til at en industrialisert del av verden sikret seg et teknologisk og økonomisk overtak, som ble brukt til å underlegge seg eller kontrollere enorme områder rundt om på kloden. Hvor ble det nettopp i tidsrommet mellom 1750 og 1900 så store forskjeller i økonomisk vekst og levekår mellom land, samtidig som en stadig mer sammenvevd verden ga grobunn for nye og vedvarende skillelinjer?

Perioden mellom 1750 og 1900 er ofte beskrevet som opprinnelsen til den moderne verden, der industrialisering, den franske revolusjonen, nye klasseforhold og politiske omveltninger i Europa er viktige trekk. I tillegg til en inngående diskusjon av disse temaer gir boka også en bred innføring i Afrikas, Asias og Nord- og Sør-Amerikas historie. Det blir også vist hvordan forholdet mellom menneske og natur ble grunnleggende forandret gjennom urbanisering, overgang til fossil energi, avskoging og kolonisering.   

Boken er en ny fagbok med fast pris og Historieklubben har derfor ikke lov til å gi ekstra rabatt på den. Du får den imidlertid portofritt tilsendt som vanlig.


Tore Linné Eriksen er faglitterær forfatter, historiker og professor i utviklingsstudier ved Høgskolen i Oslo.  Han har tidligere utgitt flere lærebøker i historie for videregående skole og en rekke bøker med temaer fra afrikansk historie. 

Til toppen

Flere bøker av Tore Linné Eriksen:

Du vil kanskje også like