Groruddalen (Innbundet)

En reiseskildring

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 312
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202244019
Omtale Groruddalen

Lærer du Oslo å kjenne gjennom avisoverskriftene, vekker Groruddalen assosiasjoner til gettodannelser, sosial nød og ungdomskriminalitet. En grå ørken av betong, trafikk og forurensing, der ingen setter sin fot dersom de ikke er absolutt nødt.

Journalist og forfatter Øyvind Holen har sett seg lei på svartmalingen av sin egen barndoms grågrønne dal, og tar leserne med hjem på en kulturhistorisk reise via dalens to hovedpulsårer, T-banelinje 5 til Vestli og 2 til Ellingsrudåsen. Det blir en reise som tar oss med til eksotiske plasser som travbanen på Bjerke, jazzklubben på Høybråten og Stokken på Stovner, til kinarestauranter, fritidsklubber, kjøpesentre, cricketbaner, villastrøk og herregårder.

Dalen har flere innbyggere enn Stavanger, og har fostret folk som Jan Kjærstad, Trygve Lie, Warlocks, Jon Rønningen og Pål Enger. Groruddalen er langt mer enn en drabantby, den er et prisme for samfunnsutviklingen i Norge; forskjellen mellom øst og vest, klassemobilitet og ikke minst ny norsk innvandrerkultur.

Øyvind Holen (f. 1973) har jobbet som journalist siden 1989, blant annet i Aftenposten, Dagsavisen, VG, Klassekampen, Bergens Tidende og Morgenbladet. Han utga i 2004 boken Hiphop-hoder -- fra Beat Street til bygde-rap.

Les utdrag fra boken [pdf]

Les også:"Ut av skyggenes dal"
Artikkel Aftenposten

Til toppen

Andre utgaver

Groruddalen
Bokmål Ebok 2016
Groruddalen
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Øyvind Holen: