Håndbok for unge antirasister av Tinashe Williamson (Ebok)
Ebok

Håndbok for unge antirasister (Ebok)

Forfatter:

Thea Jacobsen (Illustratør)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Illustratør: Jacobsen, Thea
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 27.49 MB
Filformat: EPUB3 Fast sidevisning
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202735722
Alder: 9 - 12
Omtale Håndbok for unge antirasister

Rasisme er et vanskelig tema for oss voksne å navigere, og for mange er det derfor ekstra krevende å snakke med barna våre om det. For hva skal man egentlig si? Hvor skal man begynne?

Tinashe Williamson debuterer som barnebokforfatter med en håndbok som belyser og engasjerer, og oppfordrer til det aller viktigste: nemlig dialog. Gjennom ti kapitler og ti fiktive karakterer svarer Williamson på spørsmål som hva rasisme egentlig er, hvorfor representasjon er viktig og hva man kan si hvis man opplever at noen blir diskriminert mot på grunn av hudfargen sin.

Denne engasjerende, inkluderende og lærerike boka er skrevet i "skoledagbokformat" med oppgaver og samtaler som barna lett kan ta med de voksne hjemme eller sammen med klassen på skolen. Målet er å gi stafettpinnen videre til den oppvoksende generasjonen, og få dem til å føle at de har makt til å forandre verden. Sammen står vi sterkere, og bare ved å anerkjenne problemet kan vi få bukt med det.

Dette er en uunnværlig bok for barn fra 9 år og oppover, og den vil fungere like godt hjemme som i undervisningssammenheng.

Til toppen

Andre utgaver

Håndbok for unge antirasister
Bokmål Innbundet 2021