Harry Potter og Ildbegeret (Innbundet)

Serie: Harry Potter illustrert 4

Forfatter:

Jim Kay (Illustratør) Torstein Bugge Høverstad (Oversetter)

Simsalabim Harry Potter. Endelig er den her!

  • Verdens mest leste fantasyserie
  • Fantastisk illustrert
  • En må-ha-bok for alle Harry Potter fans

 
Magi på hver side - gled deg!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 464
Illustratør: Kay, Jim
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Harry Potter and the Goblet of Fire
Oversatt av: Høverstad, Torstein Bugge
Serie: Harry Potter illustrert
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202476014
Kategori: Eventyr
Alder: 6 - 99
Omtale Harry Potter og Ildbegeret

Harry Potter og Ildbegeret!

En natt bråvåkner Harry med en brennende smerte i arret i pannen. Han har hatt en merkelig drøm han ikke kan la være å bekymre seg over – helt til han får en invitasjon fra Ronny til verdenscupen i rumpeldunk! Men så skjer det noe forferdelig som kaster en skygge over alle, og spesielt Harry. Dystre, maskerte skikkelser marsjerer gjennom området, og like etter oppdager Hermine en lysende dødningeskalle på himmelen. Alt tyder på at Voldemort er i ferd med å vende tilbake …

Til toppen

En triumf
The telegraph

Flere bøker av J.K. Rowling:

Utdrag

Utdrag fra boka:

Skogen rundt dem eksploderte av skrik. Harry visste ikke hvorfor, men den eneste mulige grunnen var dette plutselige kraniebildet, som nå hadde steget høyt nok til at hele skogen lå badet i lyset fra det, lik et slags frastøtende neonskilt. Han gransket mørket etter den som hadde mant det fram, men ingen var å se.

«Hvem er det?» ropte han igjen. «Harry, kom igjen, fort!» Hermine hadde snappet ham i jakkekragen og rykket ham bakover. «Hva er i veien?» sa Harry forskrekket; ansiktet hennes var hvitt og livredd. «Det er Mørkets merke, Harry!» stønnet hun og trakk i ham det hardeste hun maktet. «Tegnet til Han­du­vet!»

«Til Voldemort –?»

«Harry, kom igjen.»

Harry snudde seg, Ronny snappet i en fart til seg miniatyr­Krummen, og alle tre skyndte seg over lysningen – men de hadde ikke tatt mer enn et par skritt, før en serie ploppelyder kunngjorde ankomsten av tjue trollmenn ut av tomme lufta. De var omringet. Harry snurret rundt, og på et sekund hadde han registrert to ting: samtlige av trollmennene holdt tryllestaven parat, og samtlige tryllestaver pekte rett på ham, Ronny og Hermine. Uten å stoppe og tenke hylte han: «DUKK!» trev de to andre og kastet seg og dem overende.

«LAMSTIVOSLØVUS!» brølte tjue stemmer.

Det kom en serie blendende glimt, og Harry kjente håret blafre som om et kraftig vindkast hadde feid gjennom lysningen. Han løftet hodet en millimeter og så striper av glødende, rødt lys fra tryllestavtippene strømme over dem, krysse hverandre, rikosjettere fra trestammer og ut i mørket – «Stopp!» hylte en stemme han kjente igjen. «STOPP! Det er sønnen min!» Håret hans sluttet å blafre. Han løftet hodet en anelse høyere. Trollmannen foran ham hadde senket tryllestaven. Han rullet seg rundt og så herr Wiltersen komme løpende mot dem – han så vettskremt ut.

«Ronny – Harry –» stemmen skalv, «– Hermine – er dere helt i orden?»

«Av veien, Arthur,» sa en kald røst. Det var herr Kroek. Han og resten av ringen av departementstrollmenn trakk seg sammen om dem. Harry kom seg opp for å møte dem ansikt til ansikt. Ansiktet til herr Kroek var stivt av raseri.

«Hvem av dere gjorde dette?» glefset han, og det skarpe blikket hoppet fra den ene til den andre av dem. «Hvem av dere mante fram Mørkets merke?

Til toppen

Om forfatter J.K. Rowling

J. K. Rowling (1965-)

J.K. Rowling, forfatteren av Harry Potter-bøkene. © Foto: Debra Hurford Brown

 

Jo (Joanne) Rowling er suksessforfatteren bak de syv fantastiske barnebøkene om Harry Potter. Bøkene ble første gang utgitt mellom 1997 og 2007.

  • Solgt mer enn 500 millioner eksemplarer

  • Distribuert til mer enn 200 territorier

  • Oversatt til 80 språk

  • Har blitt åtte filmer

J. K. Rowling har også skrevet tre oppfølgingsbbøker til inntekt for veldedighet: Rumpeldunk gjennom tidene og Fabeldyr og hvor de er å finne til inntekt for Comic Relief, og Skalden Skurres historier til inntekt for hennes veldedighetsorganisasjon for barn, Lumos.

Hun har også et eget digitalt univers med en epubliseringsplattform som kalles Pottermore. Det digitale hjertet for magi og magiske skapninger kaller hun det. Rowling har også samarbeidet med forfatter Jack Thorne og regissør John Tiffany om teaterstykket Harry Potter og Barnets forbannelse del én og to, som hadde premiere i London sommeren 2016.

Foto: Debra Hurford Brown. © J.K. Rowling 

Til toppen

Bøker i serien