Hva er økonomi? (Innbundet)

fakta og funderinger

Forfatter:

Björk Bjarkadóttir (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 105
Illustratør: Bjarkadóttir, Björk
Forlag: Orkana
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281042599
Alder: 12 - 16
Omtale Hva er økonomi?
Økonomi finnes overalt, både i hverdagslivet og i samfunnet vi er en del av. Likevel lærer de fleste barn og unge lite om økonomi på skolen. Mange voksne synes også at økonomi er vanskelig. Det har de helt rett i. Økonomi er vanskelig. Denne boken viser at økonomi likevel er nyttig. Det kan til og med være gøy!

Boken gir deg praktiske tips om hvordan du kan skaffe deg egne penger og ta styring over pengebruken din. Den forklarer også hvordan din personlige økonomi henger sammen med verden rundt deg, og viser viktige sider ved økonomien i samfunnet.

Her får du svar på spørsmål som: Hvorfor er penger verdifulle? Hvordan handler du trygt på Internett? Hvorfor betaler vi skatt? Hva gjør egentlig banker? Hva skjer når noen blir arbeidsledig? Samtidig åpner boka for funderinger og inviterer til samtaler om økonomi: Bør barn få lommepenger? Hva synes du om å betale skatt? Hvordan kan du og de du kjenner bli mer bevisste forbrukere? Hvordan gjør vi det mindre flaut å være fattig?

Boken er skrevet for deg som 12 år og eldre, men den kan også passe for yngre barn, og, ikke minst, for foreldre, lærere og andre voksne som ønsker å snakke med barn om økonomi.

Bla i boken her http://issuu.com/orkana/docs/hva_er_okonomi

Til toppen

Flere bøker av Gunhild J. Ecklund: