Hvor gammel blir en tiger? (Innbundet)

En bok om katten Pi og hvorfor ikke alle lever like lenge

Forfatter:

Per Dybvig (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 104
Illustratør: Dybvig, Per
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202529079
Alder: 5 - 12
Omtale Hvor gammel blir en tiger?

NOMINERT TIL BRAGEPRISEN 2016, KATEGORIEN ÅPEN KLASSE: SAKPROSA FOR BARN OG UNGE

NOMINERT TIL KULTURDEPARTEMENTETS FAGBOKPRIS FOR BARNE- OG UNGDOMSBØKER 2016

I Hvor gammel blir en tiger? vil Bjørn Arild Ersland finne ut hvorfor ikke alt i naturen kan leve like lenge. Katten Pi er blitt 12 år, og dyrlegen mener at den er blitt en gammel dame. En 12 år gammel jente er fortsatt et barn. Hvorfor blir noen gamle mye raskere enn andre?

Hvordan klarer noen skapninger å leve ekstremt lenge? Er det noe inni skilpadda som gjør at den blir 180 år? Har vi de samme tingene inni oss? Hvorfor blir vi annerledes når tiden går? Går det an å lage en maskin som gjør at vi lever lenger enn noen har gjort før oss?

Bjørn Arild drar for å spørre ekspertene. Sammen med havforskerne blir han ekspert på reker, og han får en favorittfisk som kan leve i 200 år. Han møter en gammel tiger, men dropper turen til verdens eldste tre. Ekspertene Bjørn Arild møter, vet alle noe om alder som han ikke visste fra før. Det er biologen, botanikeren, patologen, mikrobiologen, dyrlegen og han møter også en hjerneforsker.

"... Hvor gammel blir en tiger? er filosofisk, rørende, interessant og lærerik, om alder, aldring, sykdom, kjærlighet og død (...) utfordrer den tradisjonelle formen for fagbøker for barn, der forfatterens tilstedeværelse og personlige stemme gir nærhet til teksten. Illustratør Per Dybvig (...) viser med forklarende tegninger (...) hvordan aldring foregår. De uhøytidelige illustrasjonene tilfører den alvorlige tematikken en letthet og humor som balanserer og utfyller Erslands fagformidling."
Fra juryens begrunnelse ved nominasjonen til Kulturdepartementets Fagbokpris for barne- og ungdomsbøker 2016

Til toppen

Andre utgaver

Hvor gammel blir en tiger?
Bokmål Ebok 2016
Hvor gammel blir en tiger?
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Bjørn Arild Ersland: