I skyggen av små menn midt på dagen (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 190
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202228538
Omtale I skyggen av små menn midt på dagen

Hovedpersonen befinner seg i Spania, for å lage en film om en merkelig hendelse fra den spanske borgerkrigen, der en rekke anarkister med makt tvang en hel landsby til å leve ut det de kalte den frie kjærligheten.

"Mens hun snakket, en litt for høy stemme, etter min smak, stirret Elena på det forvrengte speilbildet av sitt eget ansikt i tekannen. Ikke uten nyskjerrighet, la jeg merke til, inspiserte hun seg selv, så hvordan det allerede deformerte ansiktet nå hadde svulmet opp til det ugjennkjennelige, der, speilet i tekannens blanke metall."

Debutromanen til Hans Petter Blad

Les utdrag fra boken

Anmeldelser"Styrken, og det fascinerende ved Blads roman er nettopp måten han beveger seg mellom temaer, historier og stemninger uten at de er lenket i hverandre eller logisk følger på hverandre."
Jørgen Alnæs, Dagsavisen

"Slik skriver en debutant etter mitt hjerte. Vanligvis inntar jeg en bok i stillhet. Jeg innrømmer blankt at jeg stønnet flere ganger da jeg leste Blads bok, uten sidehensyn, av ren litterær lyst."
Øystein Rottem, Dagbladet
Les hele anmeldelsen her

"Det er elegant gjort."
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

"I skyggen av små menn midt på dagen er Hans Petter Blads første bokutgivelse. Det skulle man ikke tro. Hvordan alt hele tiden slår kontra er det som i mine øyne gjør romanen. Fortelleren overrasker, selv etter at man for lengst er inneforstått med logikken i uberegnelighetene. Romanen makter å etablere en logikk for så å drive logikken ut av den."
Espen Stueland, Klassekampen

"Og språket folkens, er like vendbart og kontrollert som en finte av Zinedine Zidane eller like rytmisk sammensatt som en saxsolo av John Coltrane. Til å bli salig av."
Stein Roll, Adresseavisen

"Visuell og språklig sikker."
Marthe Edvardsen, Fredriksstad Blad

"Føler ekte, skriver godt."
Vidar Kvalshaug, Aftenposten

Til toppen

Flere bøker av Hans Petter Blad: