Ingen sover trygt i natt (Innbundet)

Serie: Skymdal 1

Forfatter:

En skikkelig spennende og Stranger Things-aktig grøsser for de som liker å bli skremt.

En morgen i oktober får Håkon beskjed om at klassekameraten Jon Michael er død.

Det brå dødsfallet gjør Håkon, Marie og Hares nysgjerrige. Etter skolen tar de en omvei hjem, forbi Jon Michael hus.

Der er det sykebil og politi, og Håkon tar en titt inn gjennom vinduet til Jon Michael.

Bare for å se ...

Synet som møter ham er grotesk.

 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 136
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Skymdal
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202561475
Kategori: Krim, spenning og grøss
Alder: 10 - 14
Omtale Ingen sover trygt i natt

Verdens kjedeligste lille bygd våkner plutselig til liv da først en, og så to ungdommer blir drept – og hjertene deres stjålet!

Og så dør enda en ung gutt.

Frykten brer seg på skolen og i lokalmiljøet.

Vennene Håkon, Hares og Marie blir ufrivillig involvert, og halloween-natten våkner de av at en avkappet hånd forsøker å kvele Hares – og stjele hjertet hans. Ja, du leste riktig – en avkappet hånd!

Hva er det som skjer – og hvorfor klarer ikke politiet å løse mysteriet?

Til toppen

Andre utgaver

Ingen sover trygt i natt
Bokmål Ebok 2017
Ingen sover trygt i natt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Ingen sover trygt i natt
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Mari Moen Holsve:

Utdrag

Da jeg nådde skolen, sto det politifolk ved inngangen. Stemningen var rar.

Mange flere lærere enn vanlig var ute i skolegården, og de fulgte nøye med på oss, som om de trodde at vi skulle klikke.

Noen elever holdt på som vanlig, men ellers var det stille, både ute og i klasserommet.

Tormod annonserte at det skulle være minnestund, og en halvtime senere toget vi av gårde. Hele skolen ble stappet inn i den trange, spygrønne gymsalen. Der var det tente lys og et bilde av Jon Michael plassert på en stol. Rektor holdt tale, og presten fra den lille kirka vår snakket om død og kjærlighet og Gud og sånt.

Alt jeg klarte å tenke på, var at denne roen ikke matchet noe av det groteske jeg hadde sett på rommet til Jon Michael. Jeg ville bare vekk derfra. Klokka var blitt halv elleve innen vi endelig kom tilbake i klasserommet.

"Det blir en litt annerledes dag i dag også" sa Tormod. "Vi har undervisning, men hvis dere vil, kan dere bare lese eller gjøre lekser, eller vi kan ha rolige samtaler. Presten kommer også innom i løpet av dagen, hvis noen vil snakke med ham. De som vil skrive en siste hilsen til Jon Michael, kan gjøre det i dag eller i morgen. På slutten av uka gir vi et hefte til familien med ting dere har skrevet. Det blir også en markering på skolen i kveld." fullførte han, "for hele bygda, for alle som vi være med."

Yngve skjøt hånda i været. "Når skal vi få vite hva som skjedde? Pappa sier at Jon Michael ble drept." Tormod nølte. "Jeg syns ikke vi skal si noe for tidlig om ..."

"Det var på nyhetene," sa Vidar på forrerste rad. Han satt på plassen ved siden av Jon Michaels tomme pult. "Og dessuten er det politi overalt på skolen i dag."

Tormod sukket, så nikket han. "Greit, det kan tyde på at ting er ... Hør," han ristet på hodet og virka stressa, "jeg kan ikke si så mye mer. Det er politiet som styrer hvordan dette blir nå. Kan hende de vil prate med noen av dere også. Men da kommer de hem til dere og snakker med foreldrene deres først," lan han til idet noen flytet seg urolig på stolen, "og det er sikkert bare for å høre om drere har har sett noe uvanlig. Okei?"

Hares og jeg vekslet blikk.
"Syke greier," mimet han til meg, og jeg nikket.

Til toppen

Om forfatter Mari Moen Holsve

Endelig en ny bok fra Mari Moen Holsve. Dette er noe helt nytt fra henne, men den bør finne sin leserskare blant alle de som har lest og elsket Halvgudene-trilogien.

Mari Moen Holsve (f. 1986) debuterte med fantasyromanen Skjelka-Agenten i 2006. For hennes andre bok, Rasp (2008), ble hun nominert til UPrisen. Holsve er bosatt i Oslo.

Boken Halvgudene vant i 2011 ARKs barnebokpris.© Foto: Maja Hattvang

Til toppen

Bøker i serien