Ingenlund (Innbundet)

Morrigans forbannelse

Serie: Nevermoor 1

Forfatter:

Kirsti Vogt (Oversetter)

Fantastisk fantasyserie som gikk rett inn på bestselgerlistene!

Ser Morrigan Kråkh for lenge på noen, rammes de av en ulykke. Katter dør og avlinger feiler om hun tenker en gal tanke. Ved midnatt på elleveårsdagen kommer hun til å dø, og både familien og byens innbyggere gleder seg til å bli kvitt byrden av et forbannet barn...

«Frydefull magi i Harry Potters ånd.» Anne Cathrine Straume, NRK

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 413
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nevermoor
Oversatt av: Vogt, Kirsti
Serie: Nevermoor
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788241915512
Alder: 9 - 12
Omtale Ingenlund

Morrigan Kråkh lever med en forbannelse hvilende over seg: Ved midnatt på elleveårsdagen sin vil hun dø. Rett før klokken slår siste slag, reddes hun av Jupiter Nord. Med glefsende røyk-og-skygge-jegere i hælene legger de på flukt og lander trygt i den skjulte byen Ingenlund. 

Jupiter har valgt Morrigan som sin aspirant og deltaker i konkurransen om en plass i Det Vunderlige Selskap. Men i motsetning til de andre kandidatene har Morrigan ingen spesielle evner eller ferdigheter å skryte av.

Jessica Townsend bor nå i Australia, men har tidligere bodd i London i flere perioder. Hun jobbet som forlagskonsulent i åtte år og har vært redaktør for Steve Irwins barnebokmagasin Australia Zoo. Ingenlund er hennes første roman.

Til toppen

Harry Potter-hype innfrir [...] Hold på hatten, her kommer det et T-banetog av en fantasyserie i full fart inn på perrongen!
Kristine Isaksen, VG

Andre utgaver

Ingenlund
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Jessica Townsend:

Utdrag

Utdrag:

"Hør her - Det vunderlige selskap er mer enn bare en skole. Det er en familie. En familie som kommer til å ta seg av deg og sørge for deg hele ditt liv. Ja, du får en glimrende utdannelse, du får muligheter og kontakter folk utenfor selskapet ikke drømmer om en gang. Men det er noe som er mye viktigere enn det - og det er at du blir del av noe større.

De som gjennomgår disse fire prøvene sammen med deg og går seirende ut av dem ... de blir brødrene og søstrene dine. Folk som kommer til å stille opp for deg helt til den dagen du dør. Som aldrii kommer til å avvise deg, mn være like glad i deg som du er i dem. Folk som ville gitt livet sitt for deg." Jupiter blunket voldsomt og gned knyttneven mot kinnet mens han så bort. Morrigan ble sjokkert da hun skjønte at han blunket vekk tårer.

Hun hadde aldri visst at man kunne ha så sterke følelser for vennene sine. Antagelig fordi hun aldri hadde hatt en venn. Ikke en ordentlig en. (Hun kunne jo ikke regne med kosekaninen Elmer.) En fiks ferdig familie. Brødre og søstre for livet.

Nå skjønte hun det. Jupiter førte seg som en konge, som om han var omgitt av en usynlig boble som beskyttet han fra altsom var vondt i livet. Han visste at det fantes mennesker i verden - et eller annet sted der ute - som var glad i ham. Som alltid kom til å være gladi ham. Uansett.

Det var det han tilbød henne. Dette var som en skål med varm, fyldig gryterett for et sultent fattiglem - det han holdt i hendene var det hun mest av alt ønsket seg.

Og plutselig brant Morrigan av sult. Hun ville bli medlem av selskapet. Hun ville ha brødre å søstre. Hun ønsket seg dette mer enn hun hadde ønsket seg noe annet i verden.

"Hvordan vinner jeg?"

"Du må bare stole på meg. Stoler du på meg?" Ansiktet til Jupiter var alvorlig og åpnet. Morrgina nikket uten å nøle. " Da lar du meg bekymre med for oppvisningsprøven. Så skal jeg si i fra når du må begynne å bekymre deg. Jeg lover."

Til toppen

Bøker i serien