Livet deluxe (Innbundet)

Serie: Stockholm Noir 3

Forfatter:

Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 528
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Livet deluxe
Oversatt av: Gundersen, Inge Ulrik
Serie:
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202364632
Omtale Livet deluxe

Lettjente penger og livet deLuxe

Noen ute etter selve Gudfaren, Radovan Kranjic, i Stockholms underverden. Noen har begynt å spørre seg om hvordan livet vil være uten Radovan, hvem vil bli Stockholms nye konge - eller dronning? Jakten på penger, makt og et luksusliv i solen fortsetter i svenske Jens Lapidus suksessfulle noir-trilogi. Målet er lettjente penger - og Livet deLuxe.

I noen øyeblikk er det som om man forstår og til og med sympatiserer med hvordan de kriminelle tenker. Det er hardkokt, det er stressa, noen jakter på deg. Alt holder på å fucke opp, noen puster deg i nakken. Nervøst.

Svenske Jens Lapidus har tatt Norden med storm med sine to foregående krimbøker, Aldri Fucke opp og Cash. Han har solgt over 1,2 millioner bøker bare i Sverige! I Livet deLuxe fullfører han den frittstående trilogien i suggererende og hardkokt stil.
Forfatteren lar de samme karakterene vende tilbake med en formidabel entré. En iskald leiemorder tar seg av den jugoslaviske mafiabossen Radovan Kranjic. Men Radovan har en vakker datter, kanskje vil det vise seg at kongen av Stockolms underverden egentlig er en dronning?

Hvitvasking
Skitne penger, samme hvor de kommer fra, vil være hvite etter at de er blitt vasket av rett person: JW har ikke kastet bort tiden i fengsel. Han planlegger et stort comeback, nye kunnskaper, nye kontakter og ikke minst JWs nitidige planleggingsevne kan gjøre mange rike mennesker enda rikere: cashen forflyttes, pengene vokser, skattemyndighetene leter. Men JW er ikke bare en usedvanlig intelligent pengeflytter. En mer personlig og dypere hendelse i JWs liv gir ham en motivasjon utenom det vanlige, og følgene rammer den som aner det minst.

Spaner
Men JW aner ikke at den nye fengselsvokteren Hagerström er ansatt i all hemmelighet som spaner og infiltratør. JW er under oppsyn, JW skal tas. Men korrupsjon og uortodokse metoder gjør Hagerströms oppdrag strengt konfidensielt. Kun en mann i politiet vet om Hagerströms egentlige oppdrag. Og er han til å stole på?

Det perfekte ran
På samme tid er Jorge lei av sin nye A4-tilværelse hvor han selger caffe latte og cappucino. Han planlegger et perfekt ran. Denne gangen dreier det seg om store penger.  Alt er på plass, det er kun en vei inn i framtiden: lette penger og livet deLuxe. Men politiet er på sporet. En politimann har infiltrert Stockholms indre kriminelle sirkler, han er i nærheten av Jorge. I nærheten av samarbeidspartneren JW.

Egen erfaring
Forfatteren tar deg med inn i en verden der du et øyeblikk virkelig forstår hvordan de kriminelle tenker, og hvordan de faktisk kan tro at de skal lykkes.
Lapidus er advokaten som har gjort suksess som forfatter, og hele hans forfatterskap bærer preg av at han bygger på sine erfaringer. Han begir seg aldri ut på lange forklaringer, men sprer bare biter av «virkelighet» ut over sidene. Innsikt og samfunnskritikk ligger hele veien under som ekstra en drivkraft i et univers der spenningen dirrer, og avsløringen puster deg i nakken.

Til toppen

Fremfor alt er denne boken så spennende at du ikke engang bør begynne å skrålese litt i den dersom du har avtaler å ta hensyn til de neste 48 timene.(...) Likevel er det bokens troverdighet (...) som imponerer.
Ingvar Ambjørnsen, VG

Andre utgaver

Livet deluxe
Bokmål Ebok 2011
Livet deluxe
Bokmål Heftet 2012
Livet deluxe
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Jens Lapidus:

Du vil kanskje også like

Utdrag

“Det er bedre å ha håndfaste bevis allerede før vi slår til,” mente overbetjenten i telefonen. “Dessuten har jeg snakket med Taxi Stockholm og satt noen til å sjekke hva JW og denne herr Hansén gjør, så det får vi i hvert fall greie på.”
Kontoret så ordinært ut. Engelske eikemøbler, en bokhylle med tre permer og økonomibøker, en stasjonær PC. Noen få mapper. Hägerström hadde håpet på mer dokumentasjon.
Ikke mye interessant i permene. Noen gamle flybilletter, taxikvitteringer, hotellregninger. Det virket som om Hansén forflyttet seg ofte og mye: Liechtenstein, Zürich, Bahamas, Dubai.
Det plinget.
Det kom fra PC-en. Hägerström gikk bort til den. Den hadde slått seg på fra stand-by-modus. En påminnelse blinket på skjermen.
Dagens gjøremål: JW lunsj, ring Nippe, ring Bladman, middag Börje.
JW og Bladman. Hanséns omgangskrets hadde tydeligvis et tema.
Han kikket opp fra skjermen.
Det var noen i huset.
Han lyttet igjen.
Stille.
Han ønsket at han hadde vært bevæpnet med sin P226.
Han tok et skritt mot veggen for ikke å være synlig fra døra.
Ingen lyder.
Han tok noen forsiktige skritt.
Fortsatt ikke en lyd.
Han tok opp en penn fra skrivebordet. Holdt den foran seg.
Han gikk ut i gangen.
Forsiktig.
Helt stille.
Kanskje han hadde tatt feil. Kanskje det var lyder utenfra.
Han passerte kjøkkenet.
Han kom inn i stua.
Noe traff ham hardt i nakken.

Til toppen

Bøker i serien