Malala - Hvordan én jente tok opp kampen for utdanning og forandret verden (Fleksibind)

Versjon for unge

Forfatter:

Rune R. Moen (Oversetter)

«Jeg var ikke lei meg. Jeg var ikke redd. Jeg bare tenkte: Det spiller ingen rolle hvordan jeg ser ut. Jeg er i live. Jeg var takknemlig.» Malala

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: I am Malala
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788202455156
Alder: 12 - 16
Omtale Malala - Hvordan én jente tok opp kampen for utdanning og forandret verden

Nobelprisvinner Malalas historie

Malala Yousafzai var bare ti år gammel da Taliban tok kontroll over hjemstedet hennes. De sa musikk var en forbrytelse. De sa at kvinnene ikke hadde lov å gå til markedet. De sa at jentene ikke kunne gå på skolen.

Malala var oppvokst i et fredelig område i Pakistan som ble forvandlet av terrorisme. Hun ble lært opp til å stå for det hun mener. Hun kjempet for sin egen og andre jenters rett til utdanning. 9. oktober 2012 mistet hun nesten livet sittt for det hun trodde på. Hun ble skutt på kloss hold da hun satt på skolebussen på vei hjem. Ingen trodde Malala skulle overleve, men den modige jenta er nå et internasjonalt symbol på fredelig protest og den yngste som noensinne har fått Nobels fredpris. Denne versjonen av hennes bestselgende memoarer er skrevet for unge lesere og inkluderer eksklusive bilder og materiale.Boka er lettlest og utrolig spennende. Gå ikke glipp av denne bemerkelsesverdige historien om jenta som fra ung alder visste at hun ønsket å forandre verden - og gjorde det!

Til toppen