Omtale Mat og medisin

Mat og medisin – en lærebok i generell og klinisk ernæring, gir innsikt i sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse. Smakfull og sunn mat er avgjørende for menneskets vekst, utvikling og trivsel, og et sunt kosthold er en viktig faktor for sykdomsforebygging. Boken forklarer mekanismer for hvordan næringsstoffer utøver sine biologiske effekter, og fremhever matens sentrale plass i moderne medisin. Den 8. utgaven er faglig oppdatert med ny kunnskap, inkludert de nye nordiske ernæringsanbefalingene fra 2023. Den gir en vitenskapelig, men likevel praktisk tilnærming til ernæringsfaget. Boken er primært skrevet for studenter og profesjonsutøvere innen ernæring, medisin, odontologi, samt idrett- og helsefag, men den er også nyttig for andre som ønsker å forstå sammenhengen mellom ernæring og helse.

Til toppen

Andre utgaver

Mat og medisin
Bokmål Innbundet 2019

Flere bøker av Rune Blomhoff, Frode A. Norheim, Christian A. Drevon, Jan Magnus Aronsen, Tore Julsrud Berg, Hilde Kristin Brekke, Margit Brottveit, Lene Frost Andersen, Christine Henriksen, Per Ole Iversen, Svein Olav Kolset, Knut E.A. Lundin, Kjetil Retterstøl, Bjørn Steen Skålhegg, Stine Marie Ulven og Anne-Marie Aas: