Mio, min Mio (Innbundet)

nyillustrert utgave

Serie: Astrid Lindgren 

Forfatter:

Johan Egerkrans (Illustratør) Agnes-Margrethe Bjorvand (Oversetter)

Astrid Lindgrens klassiske historie om Mio, min Mio. Fortellingen Bo Vilhelm Olsson som blir borte og reiser til Landet i det Fjerne, hvor hans far, Kongen, venter på ham.
Mio, min Mio er en storslått og vakker fortelling som vekker tanker om livet og døden, det gode og det onde og om kjærlighetens makt.

Boken inneholder flotte illustrasjoner

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 152
Illustratør: Egerkrans, Johan
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mio, min Mio
Oversatt av: Bjorvand, Agnes-Margrethe
Serie: Astrid Lindgren
ISBN/EAN: 9788202697105
Alder: 8 - 12
Omtale Mio, min Mio

Hvor ble han av? Astrid Lindgrens storslåtte klassiker, Mio, min Mio!

Var det noen som hørte på radio den 15. oktober i fjor? Var det noen som hørte at de spurte etter en gutt som hadde forsvunnet? Her er det de sa:

"Politiet i Stockholm etterlyser 9 år gamle Bo Vilhelm Olsson, som har vært borte fra sitt hjem i Upplandsgatan 13 siden klokken 18 i forgårs kveld. Bo Vilhelm Olsson har lyst hår og blå øyne, og da han forsvant, var han kledd i brune kortbukser, grå strikkegenser og en liten rød lue. Opplysninger om den savnede kan meldes til politiet."

Ja, det var det de sa. Men det kom aldri noen opplysninger om Bo Vilhelm Olsson. Han var borte. Ingen fikk noen gang vite hvor han var blitt av ...


Slik begynner fortellingen om Mio. Historien om Bo Vilhelm Olsson som blir borte og reiser til Landet i det Fjerne, hvor hans far, Kongen, venter på ham. En storslått og vakker fortelling som vekker tanker om livet og døden, det gode og det onde og om kjærlighetens makt. Vakkert nyillustrert av den svenske illustatøren og kunstneren Johan Egerkrans. Mio, min Mio er en av Astrid Lindgrens mest kjente bøker. Boka kom ut i 1954, og er en elsket klassiker.

 

Til toppen

Andre utgaver

Mio, min Mio
Bokmål Heftet 2013
Mio, min Mio
Bokmål Innbundet 2017
Mio, min Mio
Bokmål Nedlastbar lydbok 2004
Mio, min Mio
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Astrid Lindgren:

Bøker i serien