Når vi møtes igjen (Lydbok-CD)

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Woxholtt, Nina
Spilletid: 12:38
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: When We Meet Again
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202567170
Omtale Når vi møtes igjen
En dag mottar Emily, som nettopp har mistet bestemoren sin, et maleri som viser en ung kvinne som står midt i en åker under en lilla himmel. Kvinnen ligner på Emilys bestemor, men det fulgte ikke noe annet med bildet enn en håndskrevet lapp: «Han elsket henne hele tiden». Når Emily begynner å nøste i mysteriet, leder sporene henne til en fangeleir i Florida, der tyske krigsfanger jobbet for amerikanske bønder.

Til toppen

Andre utgaver

Når vi møtes igjen
Bokmål Innbundet 2017
Når vi møtes igjen
Bokmål Ebok 2017
Når vi møtes igjen
Bokmål Heftet 2017
Når vi møtes igjen
Bokmål Lydbok MP3-CD 2017
Når vi møtes igjen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Anmeldelser Når vi møtes igjen

«En av de mest gripende og sterkeste historiene som er fortalt»
RT Book Reviews

En familiefortelling med bred appell som styrker båndet mellom generasjonene og bekrefter kjærligheten.
Kirkus Reviews

(...)personene hennes blir værende hos deg lenge etter at du er ferdig med boken.
Emily Giffin

Til toppen

Intervju

En tid for sterke kvinner

Fortellinger fra andre verdenskrig har aldri sluttet å fascinere Kristin Harmel, og det er fra denne epoken hun har funnet inspirasjon til Når vi møtes igjen.

– Jeg tror denne perioden er så fascinerende fordi mange som har opplevd krigen fortsatt lever, samtidig som denne tiden også føles veldig fjern for mange. Det er en periode som framkaller sterke følelser, og det er den perioden jeg selv liker best å lese om også, sier Kristin, som har jobbet med et stort historisk materiale under skrivingen av romanen. Mye tid har gått med til å gjøre research. 

I romanen din skildrer du både det å være ung kvinne i dag og under krigen. Hva tror du er den største forskjellen på å være kvinne da og nå?

– Kvinner har selvsagt langt flere muligheter i dag, men jeg tror samtidig at krigen åpnet mange dører for kvinner, i og med at så mange menn dro til fronten. Kvinner måtte ut i arbeid for å holde hjulene i gang. Sånn sett kan vi kanskje si at krigen var begynnelsen på kvinners nye posisjon i det tjuende århundre.

Hovedpersonen i Når vi møtes igjen visste ingenting om bestefaren sin. Har du forsket i din egen slekt og funnet interessante historier?

– Jeg er så heldig at min farmor skrev sine memoarer før hun døde, så jeg har en fantastisk kilde med informasjon om hennes egen og hennes families bakgrunn. Jeg ble veldig overrasket da jeg oppdaget at moren hennes en gang hadde bodd i Paris, bare noen få kvartaler fra der jeg selv bodde da jeg var i Paris. Det er virkelig en liten verden! 

Mange bøker handler om det å finne tilbake til sine røtter. Er det virkelig alltid sånn at blod er tykkere enn vann? 

– Jeg tror at noen venner blir som en familie og at vennskapet varer livet ut. Men på den annen side er det mange venner som kommer og går, mens familien din er der for alltid – enten du liker det eller ikke. Selv om du distanserer deg fra et familiemedlem, er du bundet til den personen gjennom en felles historie. På den måten er familiebåndene mer varige, rett og slett fordi de aldri kan brytes.

Ny livsstil

Når vi møtes igjen er Kristin Harmels tredje bok på norsk. Hun har allerede rukket å skrive ferdig en ny roman, og i mellomtiden har hun også blitt mor til en liten gutt, så skriverutinene har endret seg noe. Nå skriver hun i pauser og når barnet sover. Også den kommende romanen har handling fra andre verdenskrig. Den kommer på norsk neste år og vil få tittelen Der valmuene vokser.

Når jeg sier Norge, hva ser du for deg da?

– Mye! Det første jeg tenker på er nordlyset. Det har jeg alltid ønsket å se, og jeg vet at Nord-Norge er et av de beste stedene å oppleve det. Så tenker jeg også på vakre stavkirker, som jeg vet er typisk for Norge. Og de fantastiske fjordene! Dere har en fascinerende historie, spennende tradisjoner og en praktfull natur. Jeg kunne virkelig tenke meg å besøke Norge en dag.


Jorid Mathiassen

Til toppen