Nils Holgerssons eventyrlige reise gjennom Sverige (Innbundet)

bind 1 og 2

Forfatter:

Bertil Lybeck (Illustratør) Per Qvale (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Illustratør: Lybeck, Bertil
Forlag: Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nils Holgerssons underbare resa genom Sverige
Oversatt av: Qvale, Per
ISBN/EAN: 9788274885370
Alder: 9 - 12
Omtale Nils Holgerssons eventyrlige reise gjennom Sverige
Nils Holgersson er en sann døgenikt, en gutt som helst bare vil sove og spise, og ellers gjøre ugagn og plage dyrene på gården. Han fanger en husnisse og nekter å slippe ham fri, men blir som straff forvandlet til en tommelstor pusling. Han får virkelig kjenne på hvordan det er å være liten og forsvarsløs når katten hevner seg med å sette klørne i ham. En av tamgjessene prøver å bli med villgjessene som flyr over gården. Nils Holgersson glemmer at han er liten, og kaster seg om halsen på tamgåsen for å stoppe ham. Dette blir starten på en uventet reise på en gåserygg, fra Skåne i sør til Lappland i nord, en ferd med dramatiske hendelser, store oppdagelser og spennende møter med dyr og mennesker. Men kan Nils Holgersson noen gang bli en vanlig gutt igjen og komme hjem til mor og far?

Nils Holgerssons eventyrlige reise gjennom Sverige er en skattet klassiker, elsket av bokormer i alle aldre - en litterær juvel som gjenoppdages av stadig nye lesere over hele verden.

Uforkortet oversettelse i to bind ved Per Qvale. Illustrert med 160 tegninger
av Bertil Lybeck

-----------------
Rettelse til 1. opplag.

Nederst på side 44 i bind 1 har følgende tekst falt ut:

«...Smirre, fløy hun så lavt at han ble forledet til å hoppe opp etter henne. Han nådde så høyt at han var nær henne med labben, men hun kastet seg raskt til side og berget livet.»

Dette blir rettet i neste opplag.

Til toppen