Oppover - Roald Amundsens spektakulære luftferder (Innbundet)

Serie: Amundsen og Nansen 

Forfatter:

Spennende og dramatisk del av norsk polarhistorie!

Roald Amundsens pionerarbeid med fly og luftskip brakte utforskningen av polarområdene inn i en ny tidsalder.

Amundsens forsvinning under den dramatiske redningsaksjonen for å finne Umberto Nobile og andre ekspedisjoner er lagt opp som en tegneserie. Den levende streken gjør boka ekstra spennende å bla i!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 80
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Amundsen og Nansen
ISBN/EAN: 9788202576875
Alder: 8 - 12
Omtale Oppover - Roald Amundsens spektakulære luftferder

Amundsens spektakulære luftferder

I denne fantastiske boka kan du lese og lære om en noe underkommunisert, men spennende og dramatisk del av norsk polarhistorie  Med luftskip og fly utgjorde Roald Amundsens pionerarbeid et løft i utforskningen av polarområdene og skapte samtidig en teknologioptimisme i Norden. Amundsens forsvinning er også et omdiskutert tema som fofatter og illustratør Bjørn Ousland tar opp. Boka er lagt opp som en tegneserie noe som gjør boka ekstra spennende å bla i.

Bjørn Ousland har tidligere utgitt flere titler om norsk polarhistorie. I 2014 fikk han Kulturdepartementets spesialpris for polarserien med Nordover - Nansen mot Nordpolen, Sydover - kappløpet mot Sydpolen, Nansen over Grønland, Amundsen gjennom Nordvestpassasjen. Serien har høstet gode kritikker og er en viktig dokumentasjon og unik formidling av polarhistorien.

 

Til toppen

Flere bøker av Bjørn Ousland:

Bøker i serien