Petter og Lotte på eventyr (Innbundet)

Forfatter:

Elsa Beskow (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1981
Antall sider: 27
Illustratør: Beskow, Elsa
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Petter och Lotta på äventyr
ISBN/EAN: 9788251774772
Alder: 2 - 7
Omtale Petter og Lotte på eventyr

Bli med når Petter og Lotte skal lære hva man skal gjøre for å bli snill.

Onkel Blå forteller dem at av og til kan man få slemme mennesker til å bli snille bare ved å prøve å være riktig, riktig snill mot dem.

Katten Esmeralda får de nydeligste kattunger, og Petter og Lotte skal få gi bort en av dem, Kurr. De bestemmer seg for å gi den til Vaske-Kristine, for hun har vært nokså slem mot dem noen ganger, og kanskje hun blir veldig snill når hun får lille Kurr.

På vei fra Vaske-Kristine roter de seg bort og ender opp på markedet hvor det er tivoli og mye annet.

Til toppen

Flere bøker av Elsa Beskow:

Om forfatter Elsa Beskow

Elsa Beskow ble født i Stockholm i 1874. Utdannelsen sin tok hun ved den tekniske skolen, og siden ble hun lærer. Hun giftet seg med læreren og teologen Natanael Beskow og sammen fikk de 6 barn.
I 1894 begynte hun å publisere barnebladet "Jultomten". I 1897 kom hennes første bok, "Sagan om det lilla, lilla gumman", men det var i 1901 at hun fikk sitt gjennombrudd med med den klassiske boken "Puttes eventyr i blåbærskogen". Etter noen år kom hun ut med boken vi alle husker så godt; "Tante Grønn, Tante Brun og Tante Violett".
Temaet i mange av hennes bøker var forholdet mellom barn og voksne og barns selvstendige initiativ. Bildene hennes var ofte store med detaljer av naturen og hun kombinerte ofte virkeligheten med elementer fra eventyr.
Hennes eventyr er fortalt akkurat slik hun selv fortalte dem til sine egne barn og barnebarn. Mange foreldre vil huske disse fra den gang de selv var barn, og nå kan neste generasjon få glede av dem.

Elsa Beskow døde i 1953.

Til toppen