Rett eller galt (Innbundet)

Forfatter:

Tiril Valeur (Illustratør)

Hva føler du nå?

En guide til å snakke om hva som er rett eller galt!

  • Dilemmaer fra små barns hverdag.

  • Perfekt utgangspunkt til den gode samtalen.

  • Hjelp barna til å sette ord på følelser og situasjoner!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 64
Illustratør: Valeur, Tiril
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202581190
Alder: 3 - 9
Omtale Rett eller galt

Hva er rett, og hva er galt?

Det er ikke bestandig lett å vite hva som er rett og hva som er galt. Ofte er det lurt å snakke sammen om slike ting. I denne boka møter du Henrik, Celina, Amir, Hedda og mange flere som opplever ting du kanskje vil kjenne deg igjen i. Det er ikke alltid de vet hva de skal gjøre eller hvordan de skal reagere på ting de opplever. Sånn er det jo! Hva ville du gjort? Og ville du gjort det samme som de gjør? Fortellingene i denne boka gir deg noe å gruble over. En perfekt bok for barn og voksne!

Til toppen

Spørsmålene etter hver fortelling gjør at barn og voksne kan fortelle hva de tenker om historiene, om de har opplevd noe lignende selv og hva de selv ville valgt å gjøre.
Elisabeth Lofthus, mammanett.no

Andre utgaver

Rett eller galt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Birte Svatun:

Anmeldelser Rett eller galt

«Jeg har selv bruk boka med stor suksess både med min gutt på 4 år, og barna i 1. og 2. klasse. Illustrasjonene i boka er morsomme og historiene er lett for barna å kjenne seg igjen i. Problemstillingene har ikke alltid et fasitsvar, og dette gjør det enkelt for barna å komme med egne synspunkter som fremmer gode og rike samtaler i klassen.»  Eirin Rannekleiv, Teaching FUNtastic (teachingfuntastic.no)

«Rett eller galt av Birte Svatun anbefales varmt. Dette er fakta for barn på sitt aller beste. Gutta elsker denne boka!» Karianne Gamkinn (alias Mammadamen) 

«Ei utmerket bok til å bruke i samlinger i barnehagen og i småskolen. Ei bok som kjenner barn og tar dem på alvor.» Siw Elena Skinnemoen, Bokbamsen.no 

«Her får du og barna dine noe å gruble over. Det er nemlig ikke alltid lett å vite hva som er rett og galt (...) eksemplene i boka passer fint til diskusjoner.» Monica Eriksen, Glade barn i barnehagen 

«Spørsmålene etter hver fortelling gjør at barn og voksne kan fortelle hva de tenker om historiene, om de har opplevd noe lignende selv og hva de selv ville ha valgt å gjøre.» Elisabeth Lofthus, mammanett.no Terningkast 6!

Til toppen

Om forfatter Birte Svatun

Birte Svatuns suksessbok Rett eller galt egner seg godt som utgangspunkt for samtaler mellom voksne og barn, i barnehagen, på skolen eller i sofakroken. Her presenterees en rekke dilemaer hentet fra små barns hverdag, og det er slett ikke alltid så lett å vite hvordan du skal løse dem.

Birte har reist mye rundt og snakket om temaet og om boka, og hun opplever stadig etterpørsel etter en bok som man kan bruke som utgangspunkt for slike samtaler. 

Til toppen