Sjarmen med tarmen (Innbundet)

Om et av kroppens mest undervurderte organer

Forfatter:

Jill Enders (Illustratør) Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 296
Illustratør: Enders, Jill
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Darm mit Charme
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202455668
Omtale Sjarmen med tarmen

Om et av kroppens mest undervurderte organer

Ubalanse i tarmfloraen kan blant annet føre til overvekt, depresjon, allergi og Alzheimer. Med andre ord: Om vi ønsker å føle oss hjemme i kroppen, ha god helse og balanse mellom kropp og sinn, må vi ta vare på tarmen vår. Les om hvordan fordøyelsen påvirker humøret ditt, hva irritabel tarm er, og hva du kan spise for å bli venn med tarmen din. Boken har hittil solgt 1 million eksemplarer i Tyskland og er utgitt i mer enn 25 land.

I boka gir medisiner og forsker Giulia Enders en underholdende og faglig grundig innsikt i hvilket komplekst, fascinerende og undervurdert organ tarmen er. Ny forskning viser forbløffende sammenhenger mellom tarmen og resten av kroppen.

Du kan lese om:
- fordøyelsen, dovaner og matens virkning i kroppen
- ABC om avføring
- bakteriene våre og hva de betyr for helsen
- sammenhengen mellom tarmen og hjernen
- mange råd for god tarmhelse

Forord av ph.d. Jørgen Valeur, Lovisenberg Diakonale Sykehus

Til toppen

Andre utgaver

Sjarmen med tarmen
Bokmål Ebok 2015
Sjarmen med tarmen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Sjarmen med tarmen
Bokmål Heftet 2018
Om forfatter Giulia Enders

Guilia Enders er medisiner og forsker ved Institutt for mikrobiologi og sykehushygiene i Frankfurt. Hun er blitt tildelt to stipender fra stiftelsen Wilhelm-und-Else-Heraeus og mottok i 2012 1. pris med foredraget «Darm mit Charme» (Tarm med sjarm) i Frankfurt, Berlin og Karlsruhe. Enders bor i Frankfurt og Mannheim.

Jill Enders er illustratør og kommunikasjonsdesigner med vitenskapsformidling som hovedområde. Hun arbeider i Berlin, Köln, Philadelphia og Karlsruhe. Hun fikk i 2013 Heinrich-Hertz-Gesellschafts stipend for sitt arbeid.

Til toppen