Skatten i tårnet (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 248
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202240615
Omtale Skatten i tårnet

De fire vennene er tilbake i Vengiland, hvor nye utfordringer og farer møter dem. Og enda en gang mister de rollespillterningen som er nøkkelen til den hemmelige passasjen.

Med ”Vengier flyr om natten” vant Anne J. Elven lørdagsbarnetimens hørespillkonkurranse i 2001. Romanversjonen ble en original og fengende bok for unge lesere fra 10-11 års alderen av, for alle med sans for fantasi og leken spenning, og med særlig appell til rollespillere.

I årets bok ”Skatten i tårnet” har de fire vennene Silje, Beate, Espen og Marius latt seg lokke tilbake til Vengiland, Fottland og nye utfordringer. Og igjen er noen på jakt etter rollespillterningen deres, livlinjen tilbake til deres egen verden. Fra borgen i Mistdalen er Earl Grey og hans vargriddere på marsj. Målet er vengienes skattetårn i Tirma. Tårnet er fylt med kostbarheter, det er kjent av alle. Men bare noen få vet at øverst i tårnet ligger det en grønn pose med en hemmelighet som vil kunne forandre alt, ødelegge alt, hvis Earl Grey får kloa i den. De fire vennene har ulike personligheter og treffer forskjellige valg. Det gjør at de i den avgjørende striden befinner seg på hver sin side. Følgene er skjebnesvangre.

”Skatten i tårnet” er blitt en svært vellykket eventyrroman, en bok til å bli engasjert av og leve seg inn i. Den byr på tydelige problemstillinger og godt tegnede og individualiserte hovedpersoner, levende miljøskildringer og et lettflytende språk med gode replikker. Den kan leses med fullt utbytte også av de som ikke kjenner forrige bok. En ønskebok å samles om i mørke høst- og vinterkvelder!

Anne J. Elven (født 1947) bor i Drammen og arbeider som bioingeniør. ”Skatten i tårnet” er hennes fjerde bok for barn og ungdom. I tillegg til forfatterskapet er hun også aktiv som botanisk tegner.

Til toppen