Skillebekk surdeig med enkle oppskrifter og flotte mønstre (Innbundet)
Forfatter:
Forfatter: | Martine Sletmoen |
Innbinding: | Innbundet |
Utgivelsesår: | 2021 |
Antall sider: | 248 |
Forlag: | Cappelen Damm |
Språk: | Bokmål |
ISBN/EAN: | 9788202699536 |
Forfatter: | Martine Sletmoen |
Innbinding: | Innbundet |
Utgivelsesår: | 2021 |
Antall sider: | 248 |
Forlag: | Cappelen Damm |
Språk: | Bokmål |
ISBN/EAN: | 9788202699536 |
Nå skal det bakes!
Martine Sletmoen bak instagramkontoen Skillebekk surdeig har tatt landet med storm, og her er endelig boka som enkelt viser deg hvordan du selv kan lage alle de vakre mønstrene på surdeigbaksten din. Og selvsagt får du med mange gode og enkle oppskrifter du vil ha stor glede av fremover.
Det er brød i alle former, rundstykker, boller og knekkebrød blant annet. Og for deg som liker å skape noe med hendene - endelig kan du få ut kreativiteten din og lage de vakreste brødene du kan tenke deg.
Fordeler med surdeig
5 oppskrifter med eltefri metode
10 oppskrifter med tradisjonell metode
5 oppskrifter på formbrød
BRØD MED ELTEFRI METODE
Grovt surdeigsbrød
Lyst surdeigsbrød
Valmuebrød
Speltbrød
Kakaobrød
BRØD MED TRADISJONELL METODE
Klassisk landbrød
Speltbrød på surdeig
Surdeigsbrød med fullkorn
Svensk safranbrød
Grovbrød med frø og havre
Emmer og fennikelfrø
Eplebrød med kanel og honning
Havre- og honningbrød
Mørkt marmorbrød med kakao
Julebrød
BRØD MED FORMBRØD-METODEN
Bananbrød med surdeig
Solsikkefrø- og tranebærbrød
Dansk rugbrød
Hverdagsbrød med emmer og rug
Frøbrød
SMÅBRØD, SØTT & SNACKS
Grove surdeigsrundstykker
Surdeigsgrissini
Fougasse
Klassisk surdeigsfocaccia
Kanelsnurrer på surdeig
Hveteboller på surdeig
Kardemommesnurrer
Safransnurrer med vaniljefyll
Knekkebrød av restesurdeig
Salte surdeigskjeks
Fullkornknekkebrød
Julekjeks
TOAST MED PÅLEGG
Caprese toast
Avokadotoast med syltet rødløk
Toast Marghereta
Grilled cheese på surdeigsbrød
Sjokoladepålegg på surdeigsbrød
Grønnkåltoast
Italiensk toast
Toast med spirer og villaks
Glemt brød med vaniljeis
Hjemmebakt er aller best
Å bake med surdeig er en eldgammel teknikk og har gitt mennesker brød på bordet gjennom tusener av år. Her er det surdeigstarteren som er hevemidlet, og ikke gjær som man ofte bruker nå til dags. En surdeigstarter lager du enkelt på kjøkkenbenken hjemme. Alt du trenger er mel og vann.
Surdeigskolen helt foran i boka, geleider deg kyndig og enkelt gjennom alle stegene frem til din helt egen hjemmelagde surdeigstarter. Neste kapittel byr på alle mønstrene, med anbefalte redskaper og smarte teknikker.