Sommerfuglhjerte (Innbundet)

Forfatter:

Nina Aspen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fjärilshjärta
Oversatt av: Aspen, Nina
ISBN/EAN: 9788202813758
Alder: 12 - 16
Omtale Sommerfuglhjerte

Sommerfuglhjerte er en ungdomsroman om sorg, kjærlighet og om retten til å selv definere hvem man er.

Ingen på skolen tror på Vilda når hun sier at hun er same. Hun må svare på tusen spørsmål: Prater du samisk? Har du reinsdyr? Er faren din same? Det er som om Vilda ikke er bra nok, men hun har bestemt seg for å endre på det. Hun skal begynne å kle seg i kofte og spørre morfar, den eneste i familien som snakker samisk, om å lære henne språket. Da kan ingen stille henne slike spørsmål igjen.

Men når morfar plutselig dør endrer alt seg. Nå må Vilda finne fram til det samiske på egen hånd. I begravelsen treffer hun Samuel, som har alt det Vilda savner: Kofta, reinsdyrene og språket. Kanskje er han den hun behøver?

Forfatteren Moa Backe Åstot reindriftssame, bosatt i Jokkmokk. Hun debuterte med ungdomsromanen Himlabrand (2021) som hun fikk flere priser for. Hun ble nominert til Augustprisen og Nordisk Råds Barne-og ungdomslitteraturpris.

Sagt om Sommerfuglhjerte:

«Briljant om søken etter det samiske. (...) skildrer de bekymringer som ungdommer - samiske eller ikke - har i sine liv.» Sydsvenskan

«En viktig og varm stemme i samtidslitteraturen. (...) Jeg har sjelden lest en mer realistisk og humoristisk skildring av nåtidens svermeriske ungdomsforelskelser.» Västerbottens Kurir

Til toppen

Andre utgaver

Sommerfuglhjerte
Bokmål Ebok 2024