Supersøster (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 87
Forlag: Mbasbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269331905
Alder: 12 - 16
Omtale Supersøster
SUPERSØSTER - For lesere fra 11 år!.

Handlinga foregår i et flerkulturelt miljø, der vennene er opptatt av fotball, musikk og vern av taigaen. Supert tilbud for barn på mellomtrinnet.


LOKALT ER GLOBALT
«Bygda vår heter Tott. Den er lita, men den er del av noe stort, av taigaen. Taigaen er verdens største barskogbelte. Den vokser rundt hele kloden, over svære strekninger i Norge, Sápmi, Finland, Russland, Sibir, Alaska og Canada. - For ikke å glemme Sverige, - der ruver verdens eldste gran, old Tjikko, på Fulufjället i Dalarna, og det treet er mer enn ni tusen år gammelt! Jeg blir svimmel av å tenke på taigaen. Den er grenseløs, og vi en del av det! «Skogen hjelper jorda med å puste», sier mutter. «Trærne på taigaen renser lufta vi alle trenger.»»
Da Jo vil bli verdens beste fotballspiller, får hun ikke bli med på laget. Og en dag blir trærne blir angrepet av parasitter. Hva har skjedd? Hvorfor vil noen skade skogen, og hvem står i veien for drømmen til Jo?

Det står mye på spill for fotballjenta Jo og vennene hennes. Faren hennes er fra Iran, der retten til å bare det å være jente er trua. Så det er klart han heier på dattera si, han måtte jo rømme fordi han mente noe om at alle har rett til å si hva de tenker. For ham er demokrati ingen selvfølge. Det må funke for å få det andre på stell, som vern av skogen, vern av taigaen som bygda lever av. Supersøster er også ei historie om hvordan håndtere mørke krefter som truer menneskene i bygda Tott.

Til toppen

Andre utgaver

Supersøster
Bokmål Ebok 2023

Flere bøker av Mette Brantzeg: