Tante Bruns fødselsdag (Innbundet)

Serie: Tante Grønn, tante Brun og tante Fiolett 

Forfatter:

Elsa Beskow (Illustratør) Elisabeth Wikborg Bang (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1980
Antall sider: 32
Illustratør: Beskow, Elsa
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tant Bruns fødelsedag
Oversatt av: Bang, Elisabeth Wikborg
Serie: Tante Grønn, tante Brun og tante Fiolett
ISBN/EAN: 9788251774529
Kategori: Bildebøker og Eventyr
Alder: 2 - 7
Omtale Tante Bruns fødselsdag

Tante Bruns fødselsdag

Tante Bruns fødselsdag nærmer seg, og tante Grønn, tante Fiolett, onkel Blå, Petter og Lotte forbereder flere overraskelser. Så blir kjolen til tante Brun borte. Hvem kan ha tatt den?

Til toppen

Andre utgaver

Tante Bruns fødselsdag
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Om forfatter Elsa Beskow

Elsa Beskow ble født i Stockholm i 1874. Utdannelsen sin tok hun ved den tekniske skolen, og siden ble hun lærer. Hun giftet seg med læreren og teologen Natanael Beskow og sammen fikk de 6 barn.
I 1894 begynte hun å publisere barnebladet "Jultomten". I 1897 kom hennes første bok, "Sagan om det lilla, lilla gumman", men det var i 1901 at hun fikk sitt gjennombrudd med med den klassiske boken "Puttes eventyr i blåbærskogen". Etter noen år kom hun ut med boken vi alle husker så godt; "Tante Grønn, Tante Brun og Tante Violett".
Temaet i mange av hennes bøker var forholdet mellom barn og voksne og barns selvstendige initiativ. Bildene hennes var ofte store med detaljer av naturen og hun kombinerte ofte virkeligheten med elementer fra eventyr.
Hennes eventyr er fortalt akkurat slik hun selv fortalte dem til sine egne barn og barnebarn. Mange foreldre vil huske disse fra den gang de selv var barn, og nå kan neste generasjon få glede av dem.

Elsa Beskow døde i 1953.

Til toppen

Bøker i serien