Tett på livet i vann (Innbundet)

Serie: Tett på 

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 144
Forlag: Fontini Forlag
Språk: Bokmål
Serie: Tett på
ISBN/EAN: 9788283731859
Alder: 7 - 12
Omtale Tett på livet i vann

Se livet under vann med helt nye øyne, i denne faktaboka for hele familien! Her får du bilder du aldri har sett før - se et rumpetroll i øynene, eller ta en kikk på tennene deres. De unike bildene er forstørret opptil 15 000 ganger gjennom en spesiell teknikk. Her får du vite hvordan maneter bæsjer, og hvordan krabber snakker sammen. Og du kommer skikkelig tett på klørne deres, hvis du tør! Og visste du at krabber både lukter og smaker med klørne sine? Eller at det finnes krabber som klarer å klatre i trær? Eller at noen reker jobber med å pusse tennene til fisker? Norges viktigste dyr er mindre enn et riskorn, men du har kanskje ikke hørt om det. Utrolig nok kan svermer av det bitte lille dyret raudåte være så store at de ses fra verdensrommet. Og visste du at det finnes dyr uten hode? De er ikke så skumle som man kanskje kunne tro: Sjøstjerner er et av dem. Slike har du sikkert sett, men neppe så tett på som her ... Det finnes også dyr uten hjerne, og de er ikke så dumme som man skulle tro ... Norge har verdens nest lengste kystlinje, og her kommer du tett på mange av dem som lever der eller i våre bekker, tjern og innsjøer. En garantert favoritt i familien!

Bildene er tatt i et helt spesielt mikroskop av forsker Jannicke Wiik-Nielsen. Hun har vunnet fotopriser for bildene sine, og tekstene er skrevet i samarbeid med Dag O. Hessen og Line Renslebråten, anerkjente formidlere av naturkunnskap for både barn og voksne. Dette er en praktbok og en faktabok hele familien vil ha glede av. I tillegg til de spesielle bildene er det tegninger av frosker, fisker og krabber slik vi er vant til å se dem.

En spennende og lærerik praktbok om et viktig og aktuelt tema. En faktabok som tar barns nysgjerrighet på alvor.

Boka Tett på insekter og småkryp i samme serie vant Kulturdepartementets pris for beste fagbok for barn og unge i 2020. Her er deler av juryens begrunnelse: «Fotografiene er den store stjerna i boka, med god støtte fra en solid og innbydende tekst og vakre fargetegninger av de ulike insektene. Gjennom stor, behagelig skrift knyttes de ekstreme nærbildene sammen med temaer som mat, helse, miljø og historie. En praktbok med sjeldent gode bilder og en fagtekst der entusiasmen skinner tydelig gjennom.»

Til toppen

Andre utgaver

Tett på livet i vann
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Jannicke Wiik-Nielsen, Dag O. Hessen og Line Renslebråten:

Bøker i serien