To esler i Blackpool (Innbundet)

en fotballreise i de lavere divisjoner

Forfatter:

Tom Stalsberg (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 158
Illustratør: Stalsberg, Tom
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204105219
Omtale To esler i Blackpool

En munter og melankolsk reiseskildring, og en hyllest til verdens viktigste fotballballøy.

Engelske stedsnavn og fotball er uløselig knyttet sammen. I skyggen av Manchester, Liverpool og Newcastle lever en underskog av småbyer med klang av gamle tippekamper. Stoke, Hull, Preston og Blackpool er navn som vekker gode minner hos nordmenn med engelsk fotballsyke.

Tom Stalsberg, journalist i Dagbladet og forfatter av en reke bøker, har oppsøkt 13 av de gamle tippekampstedene. Her møter han hverdagsfotballen og ekte supportere som har lært å vinne noe og tape mye. Langt unna Londons glamour er fish and chips fortsatt nasjonalrett, den lokale puben er viktigste møtested og pensjonatene har vegg-til-vegg-tepper i samtlige rom. Forfatteren blir utsatt for mange sterke inntrykk, ikke minst møtet med to esler som patruljerer stranda i Blackpool, livets definitive sidelinje.

Til toppen

Flere bøker av Tom Stalsberg:

Utdrag

"Jeg har faktisk skrevet et dikt om deg hjemme i Norge. George Best så på meg og tenkte nok sitt før heisdøra ble lukket. - Really"

Til toppen

Om forfatter Tom Stalsberg

Tom Stalsberg (f. 1957) er journalist i Dagbladet og har gitt ut en rekke bøker. Han har vært Dagbladets korrespondent i Storbritannia,
og har et hjerte som banker hardt for fotballens hverdagsslitere.

Til toppen