Trolle og den magiske fela (Innbundet)

Forfatter:

Thomas Kirkeberg (Illustratør) Lotte Holmboe (Oversetter)

Bli med til Trollskogen og møt Trolle og Alva i en herlig bok om vennskap, trolldom og magi. Sammen med boka får du hele historien på lydbok fortalt av Dennis Storhøi OG du får en CD med den nye Trolle-musikken av Alexander Rybak!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 120
Illustratør: Kirkeberg, Thomas
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Oversatt av: Holmboe, Lotte
ISBN/EAN: 9788202490218
Alder: 5 - 12
Omtale Trolle og den magiske fela

En magisk fele!

Nå skal du få møte Trolle og bli med til Trollskogen i Alexander Rybaks første barnebok. Boka handler om lille Trolle som ertes av de andre trollene fordi han er født uten hale. Han føler seg litt utenfor og annerledes. Men en dag finner han en fele som forandrer alt.

I Trolle og den magiske fela forenes Alexander Rybaks musikalitet med hans forkjærlighet for den norske eventyrtradisjonen. Fortellingen er ført i et tidløst språk, med referanser til norsk mytologi, men det er en historie bare Alexander Rybak kunne fortalt. Hvordan føles det å være annerledes i ung alder? Og er det mulig å kaste helt om på livet sitt ved hjelp av de fortryllende tonene fra en fiolin?

Sammen med boka får du hele fortellingen på lydbok, lest av blant annet Dennis Storhøi, og en CD med sanger i beste Alexander Rybak-stil. Gled deg!

Til toppen

Anmeldelser Trolle og den magiske fela

Stoff som sprudler av formidlingsglede.

[...] Fortellingen med illustrasjoner og lydboken med skuespillerstemmer og original musikk utgjør et helt lite univers. Illustratør Thomas Kirkeberg leker elegant med å la Trolle ha noen likhetstrekk med felemagiker Rybak selv, uten at det blir påtrengende. Han bruker klare farger og et figurspråk som minner om animasjonsfilmer med store øyne og gester, festlig og fartsfylt.

Mens illustrasjonene mangler den mørkere dimensjonen som ligger i fortellingen, finnes denne dobbeltheten i felespillet og melodiene. Det går sangvinsk i dur, men skifter fort til tyngre tak i moll. Summen av dette bærer i seg rikere opplevelser enn man ut fra den noe glansede overflaten kan ledes til å tro. Alexander Rybak er en mangfoldig begavet artist. Denne utgivelsen er i hans ånd, sprudlende av formidlingsglede og med en interessant kunstnerisk kjerne. Mette Hofsødegård, Aftenposten

Til toppen

Intervju

Innslag på NRK Dagsrevyen om Alexander Rybak og "Trolle og den magiske fela"

Se artikkel og intervju med Alexander Rybak i Dagbladet.

Hør sangen "Blant fjell" på YouTube.

Til toppen

Om forfatter Alexander Rybak

Alexander Rybak (1986-) er skuespiller, komponist og musiker. Han er oppvokst på Nesodden, og har spilt fiolin og piano siden han var fem år gammel. Sitt internasjonale gjennombrudd fikk han da han vant den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 2009 med den egenkomponerte sangen «Fairytale». Rybak har spilt i flere store teateroppsetninger og filmer ved siden av musikkarrieren.

Til toppen