USA (Innbundet)

En reise

Forfatter:

Egil Asbjørn Rasmussen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 472
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Reizen zonder John
Oversatt av: Rasmussen, Egil Asbjørn
ISBN/EAN: 9788202393106
Omtale USA

Den 23. september, 1960, la den sagnomsuste forfatteren John Steinbeck og hans puddel Charley ut på en ekspedisjon som skulle ta for seg hele det amerikanske kontinentet. Forfatterens mål var å gjenoppdage sitt land og sine landsmenn.
 
På timen, femti år senere, forlot Geert Mak Steinbecks hjem. Det ble starten på en reise i fotsporene til Charley og John, sett gjennom briller fra 2010. Hva slags endringer har de amerikanske småbyene gått gjennom i løpet av de siste femti årene? Hva slags drømmer har det siste århundrets amerikanere båret på og i hvilken grad har de blitt oppfylt?

For fire år siden kom Geert Maks bestselger Europa – en reise gjennom det 20. århundre. Nå har forfatteren forflyttet seg til den andre siden av Atlanteren. I likhet med forrige bok blir dette en reise utenfor allfarvei. Gjennom potetåkrene i Maine, og midtvestens endeløse sletter, gjennom forsteder og spøkelsesbyer, i en hvileløs jakt på essensen av dette landet som aldri har sluttet å fascinere oss.

 

Anmeldelser

Levende og kunnskapsrik reiseberetning fra USA
- Fædrelandsvennen (Terningkast 5)

Den som kan lite eller ingenting om USA bør lese denne flotte boka. Og den som kan litt mer enn ingenting, bør også lese den. Ikke minst fordi Mak er en åpen forteller, en skribent som reflekterer mens han skriver. Denne boka er ei bok du som leser kan diskutere med, ei boka du kan være uenig med. De beste bøkene er gjerne sånn.
- Aktuell

Spennende observasjoner av USA.
- Vårt Land

Nederlandske Geert Mak har gjort stor suksess med sin tidsreise i Europa. Nå er turen kommet til USA, og historikeren er en utmerket reiseleder. [...] Geert Maks reiseskildring er høyst tankevekkende.
- Bergens Tidende

USA. En reise er et imponerende kunst-, erfarings- og kunnskapsstykke [...] Det er imponerende, det er tankevekkende, det er skremmende.
- Stavanger Aftenblad

USA er sannelig verdt å lese.
- Klassekampen

Makelig reiseleder, makeløs historieformidler: Etter Europa tar Geert Mak for seg USA. [...] Mesterskapet til Geert Mak ligger [...] i evnen til å formidle kjent historie, med en letthet og tyngde få andre matcher.
- Dagsavisen

A beautifully written book about the history of an America facing collapse.
- Het Parool

Travelling Without John is all-embracing, extremely well written and utterly
compelling. (...) Once again Mak displays astonishing erudition.
Moreover, his anecdotes are never half-hearted. (...) Mak has the rare gift
of being absolutely fascinating on any subject.

- De Standaard

His book is full of striking observations, charming dialogues, historical
references and typical ‘Makian’ descriptions.’
– Leeuwarder Courant

Til toppen

Andre utgaver

USA
Bokmål Ebok 2013
USA - En reise 1960-2010
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Geert Mak:

Om forfatter Geert Mak

Geert Mak (f. 1946) er journalist og historiker, og en av Nederlands bestselgende forfattere. På norsk er tidligere utgitt Europa. En reise gjennom det 20.århundret (2008), som også har gått som en TV-serie.

Til toppen