Venstre hånd over høyre skulder (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202297602
Omtale Venstre hånd over høyre skulder

Venstre hånd over høyre skulder er en rørende og betagende fortelling om hvor lite man kjenner sine nærmeste og om ensomhet i fellesskapet.

En mann står på fortauet og kysser en kvinne. Uten noen tilsynelatende forklaring løper han ut i veien og blir påkjørt. Hva var det som fikk ham til å løpe? Hvem er han? Og er det noen som egentlig kjenner ham?

 

Anmeldesler:

En svært velkomponert fortelling, der skjebnene snirkler seg sinnrikt inn i hverandre (...) Selma Lønning Aarøs roman gjør mest inntrykk gjennom sin form - så strømlinjet at sårheten nesten blir skjult mellom linjene. Og obs! Obs! Venstre hånd over høyre skulder er samtidig et nesten fullsnekret dramatisk verk.
- Kari Wærum, Fredrikstad Blad


En bok som fort kan bli stående igjen som en av årets beste.
-
Bjørn Tore Brøske, BA


Selma Lønning Aarø bruker språket for alt det er verdt. Spinner et nett av fiksjon i så troverdige og levende vendinger at du mer enn tror på det du leser. Identifikasjonsgraden er høy. Noen avsnitt så skarpt formidlet at du kjenner det i magen. Enkelte setninger så rått konstruert at du leser dem tre ganger.
-
Arnstein Olaisen, Haugesunds Avis


Selma Lønning Aarø har levert enda en god roman
Aarø kommer godt inn under huden på menneskene sine, og blandingen av lett lesning og tankevekkende blikk og kommentarer er kjærkommen. Håndlaget hun bruker for å snu verden når hun studerer den, er førsteklasses.
-
Kjell-Richard von Wachenfeldt, Vårt Land


En blanding av humor og alvor som er med på å gjøre boka hennes til en en sympatisk og leseverdig tekst om kjærlighet, sorg og andre vanskeligheter som før eller siden kommer til å angå svært mange av oss.
- Kåre Bulie, Dagbladet


Selma Lønning Aarøs nyeste roman er en ganske finurlig affære, der mange menneskeskjebner er filtrert sammen på infløkt vis, uten særlige løse tråder som stikker ut av nøstet etterpå (...) Venstre hånd over høyre skulder er den type bok som vekker travhestspillerfornemmelsen hos en anmelder. Denne kan tenkes å selge riktig godt.
-
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv


Særdeles oppløftende og velskrevet videreføring av spennende forfatterskap
Skiftende synsvinkler og spennende sammenhenger i mange menneskers liv gjør dette til forfatterens mest ambisiøse og beste roman så langt.
-
Hans H. Skei, Aftenposten

Gripende om triste liv
Venstre hånd over høyre skulder er en strålende roman, den griper tak i leseren fra første side og holder taket til den siste lukkes.
-
Asbjørn Ringen, Gudbrandsdølen Dagningen

(...) fører Selma Lønning Aarø inn i kretsen blant landets fremste fortellerstemmer. Hun har evnen til å belyse problemstillinger fra ulike vinkler - uten at sentralnerven blir borte.
-
Jon Terje Grønli, Gjengangeren


Lønning Aarøs prosa er livskraftig slag som ofte gleder leseren med brodd, assosiasjonsrikdom og setninger som ofte har en individuell humor innebygd - uavhengig av sammenhengen de står i.
-
Leif Ekle, NRK, Boktilsynet


Aarø krydrer de dystre historiene med veldosert morbid humor, og skriver godt om det kompliserte spillet om kvinnelig seksualitet i grenselandet mellom eget begjær og ytre krav.
- Silje Bekeng, Klassekampen


Venstre hånd over høgre skulder trollbind meg som lesar
Selma Lønning Aarø innfrir alle forventningane mine gjennom å gi meg noko uventa. Lagnadene er mange, og uttrykka i sorga sorga like eins. Aarø skildrar dei alle, og skaper god underhaldning. På mirakuløst vis er det like mykje håp som sakn i denne boka.
-
Karoline Riise Kristiansen, ABC Nyheter


Nok en velkomponert roman fra forfatter på stigende kurs.
- Anne Schäffer, Bergens Tidende

Mangestemt elegans
Nå er hun ute med en langt tyngre, men like imponerende roman som igjen dokumenterer hennes litterære håndverkskapasitet.
- Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Til toppen