Velkommen til Karsten og Petras univers! Kjøp barnebøkene om Karsten og Petra, Løveungen og Frøken Kanin - og Kokos hos Barnas Egen Bokverden.
Velkommen til Karsten og Petras univers!

I over 25 år har forfatter Tor Åge Bringsværd og illustratør Anne G. Holt gledet tusenvis av barn med sine barnebøker om Karsten og Petra. Løveungen er Karstens kosedyr og Frøken Kanin er Petras, og de er nesten like populære som Karsten og Petra selv! Barnebøkene om Karsten og Petra handler om to førskolebarn, hvordan det er å ha en bestevenn og hvordan det er å gå i barnehagen.

De tre første bøkene i serien om Karsten og Petra ble utgitt i 1992. Barna kjenner seg igjen med en gang i en førskolehverdag, og de fine illustrasjonene til Anne G. Holt understreker de varme og gode historiene.

Det starter med at Karsten ikke får sove natten før han skal starte i barnehagen. Mange barn er jo spente før de skal begynne i barnehagen. Til kosedyret sitt, Løveungen, sier han at han grugleder seg. «Grugleder»-følelsen kjenner nok både barn og voksne. Petra er også nervøs den første dagen. Hun holder mamma hardt i hånden på bussen på vei til barnehagen. Da er det veldig fint når man blir kjent med noen andre i barnehagen, og kanskje får en bestevenn!

Og det er nettopp det som skjer. Karsten og Petra blir bestevenner i barnehagen.Tor Åge Bringsværd sier: «Det er trygt å ha en bestevenn, og det er tryggheten som er fundamentet i bokserien. Karsten og Petra liker hverandre. De liker å leke sammen. De liker å le sammen. Og de vet at de kan stole på hverandre».

Bestevenner blir også kosedyrene deres, Løveungen og Frøken Kanin. Når Karsten og Petra leker sammen, da leker Løveungen og Frøken Kanin sammen, de også.

 

Kokos

Og så er det Kokos, som helt sikkert er verdens minste elefant! Kokos er kanskje ikke like kjent som Løveungen og Frøken Kanin, men Kokos er også med på eventyr! Det er Petra som eier Kokos, og han bor på rommet til Petra. Kokos er venn med hunden Bassa i tillegg til Løveungen og Frøken Kanin selvfølgelig. Bassa har tatt vare på Kokos helt siden han flyttet til rommet til Petra. Bassa forklarer til Kokos at han var en bursdagspresang fra bestevennen Karsten til Petra! Kokos får lov til å ri på Bassa. Det liker han aller best! De rir rundt i hagen når det er fint vær. Der hilser de blant annet på katten, alle fuglene, en mus og de fine pinnsvinene.

 

Vennskap, lek og mestring.

De to bestevennene Karsten og Petra gjør ting som barna kjenner seg igjen i, en typisk barnehagehverdag. Noen fortellinger handler også om å lære nye ting og å mestre nye situasjoner. Alle barn lærer mye nytt i denne perioden i livet. Karsten og Petra går på skiskole for å lære å gå på ski, de lærer seg å sykle, Petra spiller fotball og begge vil veldig gjerne lære å svømme. Og noen ganger havner noen av oss sykehus, og vi må alle besøke tannlegen. Det må også Karsten og Petra, noe som er litt skremmende første gang. Det er fint å lese bøker med temaer som barna kjenner seg igjen i, det kan gjøre dem litt tryggere på ting som kan virke skummelt.

 

Visste du forresten at du kan bli abonnent i Karsten og Petra-klubben?

Flere av barnas favoritter finner du her.