Bukkene Bruse

De tre bukkene Bruse er kanskje det mest kjente norske folkeeventyret. Det er kort, har flere gjentakelser og en klar handling som er enkel å huske. Eventyret er dermed lett å gjenfortelle for små barn.

Nå er dette eventyret videreutviklet i tre bildebøker som alle har ligget på bestselgerlistene. Med Bukkene Bruse på badeland, Bukkene Bruse vender tilbake og Bukkene Bruse begynner på skolen er det duket for gøyale og lattermilde lesestunder. Her er det moro for både liten og stor, og du kommer helt sikkert til å måtte lese disse bøkene mange, mange ganger! Og det gjør ikke noe, dette er bøker det nesten er umulig å bli lei.

De tre bildebøkene, som er løst basert på eventyret om bukkene som drar til seters for å bli fete, er allerede langt mer kjent ute i verden enn sine gamle slektninger. Forfatter Bjørn F. Rørvik bruker de kjente trekkene fra eventyret, men ved å flette inn elementer fra dagens barnehverdag, gjør han historien moderne og helt riktig for dagens lesere.

Bøkene er fulle av humor og morsomheter, både i teksten og i illustrasjonene, og i tillegg har illustratør Gry Moursund lagt inn massevis av småfortellinger rundt om i illustrasjonene.

Å lese høyt fra bøkene om de tre bukkene Bruse er en sann fryd. Det finnes vel nesten ikke noe bedre enn å lese morsomme bøker sammen som får frem både latter og glede.

Skolestart for Bukkene Bruse!

De tre bukkene Bruse har fått brev om at de må begynne på skolen. «Hvorfor det?» spurte den minste. «Alle må gå på skolen nå for tida», forklarte den største bukken. Så ble de enige om at de kunne prøve for ei uke eller to. Men skolen har fått ny rektor – og det er ikke hvem som helst!

Her finner du alt som skal være med i en aktivitetsbok, til og med 60 klistremerker!

Her kan du sette hale på rektoren, lær å tegne den lille bukken, rette matteprøven til rektor Troll og hjelpe bukkene med å finne guttedoen – uten å støte på Æljkua. Morsomme og akkurat passe utfordrende oppgaver til alle Bukkene Bruse-fans.

  • Finn fem feil
  • Labyrinter
  • Prikk til prikk
  • Bildekryss

På vei til setra får bukkene Bruse øye på et nytt skilt. Badeland! Det høres mye morsommere ut enn setra! Da slipper de jo det dumme trollet under brua også. Eller gjør de det? En moderne klassiker i ny utgave til glede for de yngste leserne. Med mange gøyale klaffer å åpne!