Barnas favoritthund: Tassen. Kjøp barnebøker med Tassen hos Barnas Egen Bokverden
Møt Tassen, barnas favoritthund! Her ser du Tassen på biblioteket.

Tassen er en søt og snill hundevalp som gjør helt vanlige ting som barna lett kjenner seg igjen i. Der ligger mye av populariteten. Ganske ofte trøbler han det til for seg selv og det skaper gøyale situasjoner som barn fryder seg over!

De kan minste lese og lære nye ord i når Tassen og pappa skal på biblioteket. Den viltre valpen har gjemt seg, og barna blir aktivisert gjennom å åpne klaffer for å finne ham.

Tassen går på skolen, feirer jul og bursdager. Han er ute på tur, kjører traktor og noen ganger er han med på veldig spennende opplevelser på sirkus og karneval. Hundevalpen Tassen har et helt "vanlig" liv, men det kan være fryktelig spennende og morsomt til tider! Han gjør akkurat det som de minste gjør i sin hverdag, og det fenger! Det gjør det lærerikt og gøyalt for barna som leser om Tassen.
 

Hvorfor er Tassen en av de minstes favoritter?

Forfatteren Eric Hill mente selv at suksessen kan skyldes at det ikke er noe vold i bøkene. Han sa at han trodde det var viktig at Tassen er en lykkelig valp, og selv om han er litt rampete er han forutisgbar nok for barna. Illustrasjonene i bøkene er enkle, tydelige og har et kraftig, fargerikt og eksplosivt uttrykk. Bøkene har klare, rene farger som barna elsker. Enkel strek, gjentakelse og trygghet gjør nok at barna fester seg lett til den lille valpen. Og så er han jo morsom!

Bøkene om Tassen handler om lek og vennskap, veldig likt barnehagehverdagen til de minste. Dyr går igjen som favoritter hos barna, og en valp er jo drømmen til mange. Da er det lett å ønske seg den fargerike hundevalpen i bokform!
 

Lek og lær med favorittvalpen

Små barn er mye mer intelligente en mange voksne tror. Bøker til de aller minste er starten på leselyst og leseglede. Det mente også  Eric Hill. Han er da også forfatteren av verdens første klaffebok, Hvor er Tassen!, som kom på norsk i 1982. Barn har ofte favoritter, og Tassen er en av verdens mest populære barnebokfigurer! Klaffer og lyder gjør det gøyalt for de minste å lære, og hva er vel bedre enn å lære av og med yndlingsfiguren din, Tassen?
 

Om Eric Hill

Eric Hill kalte seg selv "Spot's dad" (Tassens pappa). 15 år gammel sluttet Eric Hill på skolen og begynte som tjenestegutt og bud i et lite byrå med illustratører og designere. All ledig tid på jobben tegnet han. Noen så hans talent, og han ble oppfordret til å lage små humoristiske tegneseriestriper.  Han fikk publisert en stripe hver måned i et lite magasin,og det ble starten på karrieren som illustratør, og senere forfatter.

Etter suksessen med Hvor er Tassen? sluttet Hill å jobbe frilans som illustratør brukte all sin tid som forfatter og illustratør av egne bøker. Gjennom hele livet var Eric Hill nærværende ved bokproduksjonene. Forleggerne som jobbet med ham, forteller at han holdt et øye med hele prosessen. Dessuten var han var svært støttende og ikke vanskelig å sammen med. Han var også veldig morsom sier de som kjente han og jobbet sammen med ham.

Eric Hill tok barna på alvor ved å tro på dem, ved å utfordre dem, men samtidig tørre å være tydelig og enkel.

 

Flere av barnas favoritter kan du se her