Møt Hedvig som bor i hutaheiti og er naboer med ingen! Kjøp barnebøkene om Hedvig i Barnas Egen Bokverden
Hedvig er rampete og sjarmerende!

Hedvig bor langt utenfor hutaheiti og er nabo med ingen!

Den kritikerroste svenske bokserien om rampete og sjarmerende Hedvig er skrevet av Frida Nilsson. Gøyale og gode bøker til høytlesning, eller til å lese selv for barn som er mellom 6 og 9 år.

I første bok, Hedvig er skolejente, møter vi Hedvig som bor utenfor hutaheiti og er nabo med ingen. Heldigvis har hun akkurat begynt på skolen og fått en bestevennine, men noen ganger blir bare alt feil. Som når frisøren klipper piggsveis i passelig tid til skolefoto.

Hedvig ønsker seg aller mest i livet en egen hest, og det kan du lese om i bok to, Hedvig får hestefeber. Ellen i klassen har fått en ny ponni, mens Hedvig? Jo, Hedvig får et esel! Pappa er kjempestolt fordi han har gitt Hedvig noe helt spesielt. Hedvig aner ikke hvordan hun skal si til pappaen sin at det faktisk bare er hest som gjelder i andreklasse!

I bok tre, Hedvig får en sommervenn, har Hedvig sommerferie. Alt er derimot ikke helt som det skal være. Farmor har fått propp i hjernen og har blitt så rar. Bestevenninnen er bortreist og kommer ikke tilbake før i august. Det ser ut til å bli en grusomt kjedelig sommer - helt til Steken dukker opp!

En ny klassekamerat dukker opp en kjølig morgen i september i bok fire, Hedvig og klassens prinsesse. Hedvig blir stum av beundring, at det går an å være så pen! Hedvig blir venn med den nye prinsessen i klassen så fort som mulig, og de går hand i hand inn i klasserommet. Der får hun imidlertid sitt livs overraskelse...

Det er vel mye bedre å få noe som ingen andre har... eller?

«Pappa åpner dørene til hestevogna, og der inne står en benete figur. Ørene er lange som kaninører, i enden av halen henger det en møkkete dott og manen er kort og stubbete. De brune mandelformede øynene ser på Hedvig en stund. Det her er ingen hest! Det der som ikke er en hest smeller et par ganger med hovene, skriker ilskt og viser tennene; Iiiii-haaaa!» Hentet fra bok to «Hedvig får hestefeber»

 

Om forfatteren:

Frida Nilsson blir ofte sammenliknet med Astrid Lindgren og Roald Dahl. Hun skriver om livets store og alvorlige spørsmål med en grenseløs humor som gjør at leserne ikke kan legge bøkene fra seg! I tillegg til serien om Hedvig er hun her i Norge kjent for de kritikerroste Ishavspirater og Det tynne sverdet.

Barne- og ungdomsbøkene hennes har blitt nominert til flere litteraturpriser i Frankrike og vant Les Olypiades i 2013. Hun har blitt nominert til den prestisjetunge Deutscher Jugend Literaturpreis i Tyskland. Hun har også blitt nominert til Augustprisen hele tre ganger, og i 2014 mottok hun Astrid Lindgren-prisen. I 2015 og 2016 ble hun nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris, og i 2018 fikk hun Kulla-Gulla priset fra Svenska barnboksinstitutet.