Barnas valg: Ingunn Aamodt med
- Det er jo en av de aller gjeveste prisene å få fordi det er barnejuryer! Det sier en glad og kjempestolt Ingunn Aamodt.


Hurra for Ingunn Aamodt som vant Barnas bokpris 2018! Barnas valg var «Dukkens rette eier». Boka er del av bokserien som har vært på utlånstoppen i mange år, nemlig «Marg og bein».

Gratuler, Ingunn Aamodt!

- Jeg føler at denne prisen ikke bare er til denne boka, men også til  Marg & Bein. Den viser at barna fortsatt elsker grøss, sier prisvinner Ingunn Aamodt.

Det som betyr aller mest for henne er at Dukkens rette eier er stemt frem av barna selv. Rundt 600 femte- og sjetteklassinger fra Bergen kommune har fått anledning til å stemme på sin favorittbok blant fem andre populære barnebøker. 

- Det er jo en av de aller gjeveste prisene å få fordi det er barnejuryer. Det er leserne som har valgt min bok og det er det som er stas. Disse prisene henger høyest for meg. Jeg er kjempestolt, sier Ingunn Aamodt.

Boka er oppfølgeren til Dukken som kom ut i bokserien Marg & Bein i 2010. Den boka vant ARKs barnebokpris! Etter mange år med ønske om en oppfølger fra barna selv bestemte hun seg for å skrive oppfølgeren.

En helt spesiell kontakt med barna

- Ingunn har en enorm evne til å få kontakt med leseren. Hun skriver bøker som virkelig treffer barna. Det sier jo litt om hvor mye boka fortsatt leses i dag og hvilken fanskare disse bøkene fortsatt har når de velger en oppfølger til en bok som ble skrevet for åtte år siden, sier Ingunn Aamodts redaktør i Cappelen Damm, Steffen Sørum.

Ny oppfølger?

Og ønskene om enda en ny oppfølger strømmer på!

- Tilbakemeldingene jeg får mest er at jeg må skrive en til. Så nå må jeg nesten vurdere det og det hadde jeg jo ikke tenkt. Barn liker jo å bli skremt og Marg & Bein er like populært nå som for noen år siden, sier forfatteren.

 

Barnas bokpris

Det er barna selv som bestemmer hvilken barnebok som skal vinne!

  • Barn på 6. og 7. trinn i Bergen kommune til å kåre vinneren av Barnas bokpris.
  • Lesingen foregår i september, oktober og november.
  • Eleven stemmer på sin favoritt og hvordan trofeet bør se ut.
  • Forfatterne av de tre bøkene med mest stemmer inviteres til Barnas bokprisfest hvor vinneren av Barnas bokpris avsløres.