Sov-godt-sovetips-i-Barnas-Egen-Bokverden
Gode råd til god nattesøvn og -rutiner. Sov godt, lille skatt.

Trøtt? Her får du tips og råd til barn og søvn

Alle foreldre møter vel til tider problemer med at barna ikke vil sove. Det er ikke alltid lett å vite hvordan man skal snu leggetiden til en god opplevelse slik at også foreldrene kan få en god natts søvn.

Flere bøker tar for seg den problematikken med råd og tips Flere av disse finner du i Barnas Egen Bokverden. Nye rutiner og godt natt-historier kan noen ganger hjelpe.

Forfatteren Carl-Johan Forssén Ehrlin har gjort kjempesuksess over hele verden med sine bøker som får barna til å sove. Rett og slett ved at du gjør som forfatteren skriver i teksten, snakker sakte, gjesper når du skal og leser sakte. Prøv da vel! Men ofte skal du kanskje rett og slett bare lese en barnebok for barnet ditt på senga og da er det hyggelig med bøker hvor barnas favoritter også skal gå til sengs. Det er bare å velge og vrake. Sov godt : )

 

Er du så trøtt noen ganger at du kan stå og sove?

Sov godt, søvnoppskrifter for barn 0-8 år
Da kan du glede deg til boka Sov godt! som kan gi deg svaret på en hel natts søvn. Småbarnsperioden kan gå hardt utover nattesøvnen og energien til å fungere optimalt i hverdagen. Her finner du hjelp til å gi minsten gode søvnvaner, slik at du og familien får det bedre. Ta natta tilbake og løs problemet nå!

 

Forfatteren Karin Naphaug arbeider som søvnterapeut for barn. Hun er utdannet barnesykepleier og har 20 års erfaring fra forskjellige barneavdelinger og 15 års erfaring som helsesøster ved helsestasjon og ungdomsskole. Hun er også instruktør i førstehjelp og babymassasje.

 

 

God søvn er viktig for barns læring og utvikling.

Barn og søvn
Boka Barn og søvn tar opp spørsmål de fleste har et forhold til. Er for lite søvn helseskadelig? Hvor mye søvn trenger barn egentlig? Hva er god leggetid og normal søvnrytme for barn? Når trenger barn profesjonell søvnhjelp? Hvordan kan søvnforstyrrelse behandles? Hva kan man selv gjøre overfor barn som har søvnproblemer?

 

Omtrent hvert femte barn vil ikke legge seg om kvelden og er søvnige eller overtrøtte om dagen. Hvert tiende barn våkner for tidlig, hjemsøkes av mareritt eller har pusteproblemer om natta. God søvn er viktig for barns læring og utvikling. Søvnmønsteret endrer seg med alderen, og særlig i barneårene skjer store forandringer. Legene og søvnforskerne Wolland og Heier besvarer på en kortfattet og enkel måte de vanligste spørsmålene knyttet til barns søvn og søvnproblemer. Boka har stikkord i margen som gjør det enkelt å finne fram. Den siste del består av aktuelle spørsmål med svar, og bakerst finnes en liste med ordforklaringer.

 

Sovesuksessen til Carl-Johan Forssén Ehrlin

Den-lille-kaninen-som-så-gjerne-ville-sove

Den ultimate godnatthistorien som får barnet ditt til å sovne i løpet av få minutter heter Den lille kaninen som så gjerne ville sove. Foreldre har til alle tider lett etter gode teknikker for å få barna til å sovne. Den svenske forfatteren Carl-Johan Forssén Ehrlin har skrevet den ultimate godnatthistorie – som nesten garantert får ditt barn til å sovne i løpet av få minutter. Nærmest som et trylleformular! Boka har gått sin seiersgang inn i tusenvis av hjem, har toppet Amazons bestselgerliste, oversatt til 47 språk og solgt i over 2,6 millioner eksemplarer! Nå har den kommet  i ny utgave med nye illustrasjoner


Min treåring ville aldri sovne på kvelden, helt til jeg leste denne boka. Pedagogisk, medrivende og søvnfremkallende! Dan Sylvebo, politisk skribent

Nettet strømmer over av hilsener fra takknemlige foreldre:

  • Min datter er alltid urolig ved leggetid, dette er første gang jeg har fått henne til å sovne på under 20 minutter.
  • Jeg fikk boken i dag, og sønnen vår, som er tre år gammel og alltid har hatt problemer med å sovne, falt i søvn før jeg var ferdig med side tre!
  • Jeg er målløs og sitter bare og venter på at noen skal klype meg i armen.
  • Soveritualet gikk fra 2-3 timer til 12 minutter. Vi kom til side to!

 

elefanten-som-gjerne-ville-sove


Oppfølgeren Elefanten som gjerne vil sove har enda tydeligere fokus på hvordan man skal lære barna å sovne selv.

 

Forfatteren har forbedret metoden. Bakerst i boka finner du tips og råd fra forfatteren. Og dette er ikke tull. Tusenvis av foreldre sier det funker og føles helt magisk!

 

 

 

 

Fine barnebøker om leggetid

Denne søte boka gjør leggetida til en ekstra koselig stund for store og små. En herlig godnattbok i solid papp det er hyggelig å lese på sengekanten. Gå ikke glipp av God natt, Pelle og Milli!

Det er tid for legge seg men for en fin dag det har vært! Pelle og Milli er trette. Det er også Emma, den lille uglen. Løft og skyv på de solide klaffene i boka, og se Pelle og Milli rydde opp i stua, hente noe å drikke og gjøre seg klare for sengen.

 

Det er leggetid, og i boka Tassen sier god natt kan du lese om alt favoritthunden Tassen må gjøre før han kan si god natt for siste gang. Boka har mange klaffer du kan løfte på. Åpne klaffene og se alt Tassen må gjøre før han kan legge  seg. Må kanskje du gjøre det også før det er sengetid?

 

 

Snart sover du
Snart sover du er en nattabok om årstidene og en bestselger du ikke bør gå glipp av! En utrolig vakker bildebok med små vers som passer på sengekanten året rundt.

Barn sover. Voksne sover. Dyr sover. Og årstidene sover, de også. Når vinteren er våken, sover de tre andre. Og når vinteren skal få sove, da står våren opp fra drømmene sine. Etter våren våkner sommeren, og etter sommeren kommer høsten, og så er det vinter igjen.

Dette er den første boka søstrene Haddy Njie og Lisa Aisato har gitt ut.
 

Tips I: flere bøker om barns utvikling

Tips II: Eventyr til kosestunden