Aldri-for-tidlig-å-starte-med-bøker!
Det er aldri for tidlig med bøker. Og så er det så koselig med nærheten!


Barnebøker åpner en ny verden og utvikler fantasi og følelser hos alle barn, også de enkleste pekebøkene uten tekst til de helt minste. Kanskje spesielt pekebøker; det er nemlig starten på læringen for de yngste.


Aldri for tidlig å starte med barnebøker

Høytlesing og eventyr er trivelig for små og store, og det er aldri for tidlig med en kosestund på fanget. De yngste barna fryder seg over pekebøker med enkle, gjenkjennelige motiver og sterke farger. Du kan glede deg over engasjementet og kosen. Barnesang, rim og regler er også perfekt for å knytte bånd og for læringen til de minste.
 

Glede og stimulering

Barn blir dratt inn i historier også uten tekst, de peker, ler og babler selv. Pekebøker og bøker med lyd stimulerer konsentrasjon, gjenkjennelse og ordforråd.


La det bli naturlig med bøker

La de minste få sine egne barnebøker fra tidlig alder som de kan bla i (og sikkert både søle på og bite i). De synes det er stas og ha egen bokhylle i passe høyde - slik at de selv kan ta ut bøkene for å studere dem.

Om barna er vant til eventyr og lesestunder kommer de sikkert med en bok de vil du skal lese i sammen med dem, og det er så koselig. Og for dem bygger de fremtiden uten å merke det selv. La det være naturlig med bøker i stuen, på barnerommet, under hodeputen og i ryggsekken på tur eller ferie. Du som forelder kan legge til rette for at barnet ditt får både leselyst og leseglede.


Gode og hyggelige kveldsrutiner

Gjør lesestunden på fanget til en hyggelig kveldsrutine, eller finn frem favorittboka og les for barnet ditt på sengekanten.

I tillegg til kosen, roer alle seg ned og blir klar for sengen. La barna selv finne frem en bok. For hver eventyrstund knytter man tettere bånd.