barnesanger

Barnesanger, rim og regler

Kos på fanget

Syng med barna

Kjente barnesanger og bruk av tradisjonelle barnerim, er sterkt medvirkende til å forberede barnas hjerne til å lære seg språk.

- Sang er en spesiell type tale. Godnattsanger og rim gir i enhver kultur en egen «signatur» og bøyninger av morsmålet, som forbereder barnets øre, stemme og hjerne for språket.

Sally Goddard Blythe, direktør ved det britiske instituttet for nevrofysiologisk (hentet fra forskning.no)

Våre kjæreste barnesanger

SYNG er en utrolig vakkert illustrert sangbok for de aller minste barna. Her er 23 kjente og kjære barnesanger som vi sang da vi selv var barn, sanger som fremdeles er de mest brukte i barnehagen. 

Barnesang, rim og regler gir kosestund med stimulering til den første læring

En god investering i barnas fremtid!

Barnas første lekeplass er på fanget! Et perfekt sted å synge sanger og lese rim og regler som hjelper barn fra de er bitte små å lytte til rytmen og lydene i ordene du leser eller synger. Det er lekent, lærerikt og gøy, samtidig som det inviteres til den viktige kosestunden på fanget.

Barnebøker med sanger, rim og regler stimulerer i tillegg musikalitet, fysisk utfoldelse, sanser, språk, nysgjerrighet og hukommelse. Og hvem husker vel ikke med glede de første vuggesangene Når Trollmor har lagt sine 11 små troll, Byssan lull, Lille Petter Edderkopp og Bæ, bæ, lille lam. For ikke å glemme de gøyale bøkene på rim som ABC for barske barn og Bokstavene i rim og regler. Her kryr det av fantastiske illustrasjoner og myldrebilder som barna kan utforske og lære av.

Gode relasjoner og samspill mellom barn og voksne fremmer motivasjon til læring. Og man kan aldri begynne for tidlig med å stimulere barnas fantasi og språk gjennom gode og lekne bøker. Bøker som gir næring til kreativitet og læring gjennom bevegelse, rytmer og gjentagelser.