Eventyr for barn

En eventyrstund om kvelden kan være en fin og rolig avslutning på dagen. Husk at du ikke trenger å lese en hel bok; sett av for eksempel 15 minutter til et eventyr og kos dere med det.

Kosestund med barna

En bok er en gave du kan åpne igjen og igjen.

Eventyr er blant de aller eldste sjangrene vi kjenner til, og opprinnelig var dette muntlige fortellinger som ble gjengitt fra generasjon til generasjon. Etter hvert som skriftkulturen har utviklet seg, har stadig flere slike fortellinger blitt nedskrevet til glede for små og store.

Repetisjon er viktig for barn,  og eventyr, som fortelles om og om igjen, er spennende og bidrar til at barn utvikler egen fantasi. Rydd plass i kalenderen og lag rom for at barna lærer seg å lytte til eventyrene og skape sine helt egne bilder av det som skjer. I eventyrenes verden er det duket for barns ivrige deltagelse, rolleleker og felles lekereferanser.

Kos dere med eventyrlige klassikere som De tre bukkene bruse, Skinnvotten, Pannekaka eller Syvende far i huset for å nevne noen. Her ligger alt til rette for gøyale, stimulerende og lærerike eventyrstunder for store og små.

Snipp, snapp, snute …