Lek og lær

Lek, lesing og læring hører sammen

Barn er nysgjerrige og vil gjerne vite og lære mer! Å lese skal være morsomt og hyggelig for både foreldre og barn – noe de kan gjøre sammen.

Lek og lær

Læring gjennom lek er lurt!

De minste vil gjerne ha bøker hvor det skjer ting som gjør det gøy å lære - morsomme og lekne bøker som stimulerer fantasien. Smårollinger er nysgjerrige og vil gjerne vite og lære mer! For lek, lesing og læring hører sammen.

Å lese skal være morsomt og hyggelig for både foreldre og barn – noe de kan gjøre sammen. En liten lese- eller kosestund hver dag er både givende og lærerikt og gir barna et forsprang til alt de skal mestre senere i livet, fra barnehage til skole.

Det finnes mange enkle og spennende lek- og lærbøker på markedet, fra de helt enkle bøkene som passer fra barnet er bittelite og til spennende bøker som passer barn helt opp i skolealder.  

Dette er barnebøker ofte med enkle spørsmål hvor barna enten skal lete seg frem til svaret bak luker og klaffer eller ved å kjenne igjen ulike ord og begreper. Bøkene kjennetegnes ofte ved at det er faktabøker med mange ulike temaer, som barna er opptatt av i hverdagen.

Noen bøker tar for seg kroppens ulike funksjoner og enkelt viser hvordan den er bygget opp og fungerer. Mange bøker handler om dyr av alle slag, både dyr på bondegården, ville dyr, dyr som lever i havet og dyr fra andre og fjerne land langt borte. Mange av disse bøkene er også utstyrt med lydknapper slik at barna kan høre hvordan dyrene lyder, og noen har pels man kan klappe og føle på.

Så finnes det massevis av bøker som handler om farger, tall og bokstaver. Disse temaene er barna opptatt av fra de er bitte små, og denne type bøker starter de også med i barnehagen som forberedelse til skolestart.

Se på det brede utvalget vi har av denne typer bøker i Barnas Egen Bokverden. Du vil helt sikkert finne bøker som passer akkurat ditt barn.